"Aptal Coni" Muavenet'i vuralı 32 yıl geçti

ACİL GÜVENLİK İHTİYACI DEĞİLDİ

"Diğer yandan, Sea Sparrow füzesi havaya karşı ani reaksiyon silahıdır. Bir savaş gemisine, herhangi bir hava teması tehdit teşkil edecek rota ve süratle yaklaşıyorsa, 16 km’den itibaren bu silah kullanılabilir. Eğer bu silah (SASS modda) satıh hedefine karşı kullanılacaksa, özellikle bir uçak gemisi için kesinlikle acil bir durum söz konusu olamaz.

Zira bu silah, bu şekilde ancak ufuk menzili içindeki yakın temaslara karşı kullanılabilir. Amerikan doktrininin en önemli uygulamalarından biri olarak, uçak gemisinin 100 mili içine tehdit teşkil edecek uçak veya suüstü gemisinin girmesine izin verilmemesidir.

O halde SASS modda füze atılmasının acil bir güvenlik ihtiyacı olmayacağı aşikârdır. Öyle bir acil durum olsa gece yarısı 5 bin kişinin savaş yerlerini donatması gerekirdi ki öyle bir durum söz konusu değil. Gemi Komutanı bile köprüüstü veya Harekât Merkezi’nde değil. (Cem Gürdeniz, “Muavenet'in ruhu aramızda”, Aydınlık Gazetesi, 1 Ekim 2017)

Rojin Diyarbakır’da toprağa verildi, tabutu kadınlar omuzladı Survivor finalisti, Anadolu Ateşi dansçısı Hasan Yalnızoğlu vefat etti Meteorolojiden o bölgeler için uyarı geldi! İşte il il hava durumu... Dünyanın süper güç ülkeleri belli oldu Ne Suudi Arabistan ne Rusya! En çok petrol üreten ülkeler açıklandı Malatya Belediye Başkanı son durumu açıkladı! Yıkılan bina var mı?