"Aptal Coni" Muavenet'i vuralı 32 yıl geçti

MUAVENET'İN VURULMASININ ARDINDAKİ SIR PERDESİ

Olaydan sonraki açıklamalar ve gelişmeler de Muavenet’in vurulması üzerindeki sır perdesini aralamaya yardımcı olacak türdendi. Dönemin Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş konu ile ilgili şunları anlatıyordu:

“Vural Paşa (Deniz Kuvvetleri Komutanı) aradı. ‘Komutanım, Muavenet muhribini bir Amerikan gemisi vurdu’ dedi. ‘Ne oldu?’ diye sordum. ‘Efendim, Sea Sparrow’la’. ‘Nasıl olur, tatbikattalar?’ ‘Hem de efendim tatbikatın ara safhasındayız’ dedi. ‘Nasıl olur Vural Paşa? Şehidimiz?’ var mı diye sordum. ‘Maalesef’ cevabını verdi. Sea Sparrowlar, hava hedefine karşı kullanılabilir. Köprü üstünden vurulmuş. Komutan da orada. ‘Olacak şey değil. Bunu tahkik edelim. Tahkikat heyeti kuralım’ dedim. Vural Paşa da olayın üzerine gitti. Çok uğraştı.” (Yeniçağ Gazetesi, 25 Ekim 2007)

GAZİ ÜSTEĞMEN: KAZA DEĞİLDİ

Saldırıda bir kolunu ve bir bacağını kaybeden Üsteğmen İlter Özdil de olayın asla “kaza olmadığını” söyleyenlerdendi.

Sea Sparrow füzelerinin başlı başına bir sistem olduğunu belirten Özdil, “Bir kaç personelin, geminin radar ve bilgisayar sistemlerinin kombine olarak atışa karar vereceği bir silah sistemi. O sırada gemiler dost sularda, ortada tehdit yok. Gemimiz ‘düşman’ olarak seçiliyor ve kasten ateş ediliyor” diye konuşmuştu.

Rojin Diyarbakır’da toprağa verildi, tabutu kadınlar omuzladı Survivor finalisti, Anadolu Ateşi dansçısı Hasan Yalnızoğlu vefat etti Dünyanın süper güç ülkeleri belli oldu Ne Suudi Arabistan ne Rusya! En çok petrol üreten ülkeler açıklandı Malatya Belediye Başkanı son durumu açıkladı! Yıkılan bina var mı? Bir köşede kadınlar diğer köşede erkekler kavga etti