Artışın nedeni belli oldu! Merkez Bankası yoğun kredi kartı kullanımı sebeplerini açıkladı

COVİD SALGINI SONRASI DEĞİŞİM

Kredi kartı ile yapılan işlem adetlerinin Kovid-19 salgını sonrası dönemde kartlı ödemede finansal teknolojilerin gelişmesinin de etkisiyle önemli oranda arttığına işaret edilen analizde, salgın öncesi dönemde BKK işlem adetlerinin yıllık yaklaşık 4 milyar civarında iken, 2024 yılı itibarıyla bu miktarın 10 milyara yaklaştığı aktarıldı.

Analizde, ayrıca salgınla beraber ivmelenen ve ödeme sistemlerindeki teknolojik altyapının gelişimiyle desteklenen temassız ödeme tercihlerinin (banka kartı dahil) yaygınlaşmaya devam ettiği ve 2015 yılında ayda yalnızca 2 milyon temassız ödeme işlemi yapılırken mevcut dönemde her ay 1 milyar adetin üzerinde temassız ödeme işlemi gerçekleştiği bildirildi.

Marmara denizi 10 ay boyunca dinlendi! Büyük deprem kapıda mı? Galatasaray'ın 11'i belli oldu! Taraftarın hayalleri gerçeğe dönüşüyor Serhat Akın için üst düzey Fenerbahçeli yöneticiden tehdit mesajı Altın fiyatlarında hafta sonu hareketliliği! Ahu Tuğba son yolculuğuna uğurlandı... Emekli maaşlarıyla ilgili Ak Parti'den yeni açıklama