Asgari ücret zammı 2025 yılında ne kadar olacak? Bakan Işıkhan'dan yeni açıklama

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan 2024 yılındaki yeni asgari ücretin belirlenmesi konusunda dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, asgari ücreti enflasyona karşı koruyacaklarını ve bu süreçte adil bir yaklaşım sergileyeceklerini belirtti. Geçen yıl uygulanan yöntemlerin bu yıl da devam edeceğini vurgulayan Işıkhan, enflasyona ezdirmeyecek bir ücret seviyesinde anlaşmaya varılmasını hedeflediklerini ifade etti.

Asgari ücretin 2024 yılı başında yüzde 49 zamla 17 bin 2 TL olarak belirlendiğini hatırlatan Işıkhan, yeni asgari ücret tartışmaları hakkında da önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Işıkhan ayrıca, emekli maaşları arasındaki farkların da yıllara göre değişiklik gösterdiğini ve bu durumun yeniden ele alınacağını açıkladı.

2025 yılında asgair ücret ne kadar olacak?

Çalışma Bakanı Işıkhan "Yeni asgari ücretin yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin de genel istikrarına, yapısına zarar vermeyecek düzeyde belirleneceğini umut ediyorum" yanıtını verdi.

Emekli maaş farklarına düzenleme

Emekli maaş farklarına düzenleme ilişkin konuşan Vedat Işıkhan "Emeklilik sistemiyle çok fazla oynamayı düşünmüyoruz. Bu tür durumlarla daha önce de karşılaştık. Bakanlıklarımızın da bu konuda hassasiyet gösterdiklerini biliyorum. Burada konuyu ince eleyip sık dokumak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Rize'de heyelan hasara neden olmuştu: 15 konut için tedbir kararı Zeytinburnu'nda 4 katlı iş merkezinde yangın çıktı! Müdahale sürüyor MasterChef'te rekabet artıyor! 22 Ekim 2024 dokunulmazlık kimin oldu?
Sonraki Haber