Aşı için tarih verip 'dayanmamız lazım' dedi...

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, koronavirüs nedeniyle yatan hasta sayılarında artışın sürdüğü uyarısı yaptı. Bu artışın tepe noktaya çıkmasından önce heparin gibi ilaçların stok ve üretiminin gözden geçirilmesini isteyen Tükek aşı içinse kasım ayını işaret etti ve "Kasım ayında aşı gelene kadar dayanmamız lazım" dedi.

Dünya genelinde on milyonlarca insana bulaşan, milyarlarca insanın yaşamını ise maske, mesafe, hijyen kuralları içine sıkıştıran koronavirüs salgınında Türkiye'de son günlerde vaka sayılarında artış yaşanıyor.

Aşı çalışmaları ise aralarında Türkiye'nin de olduğu çok sayıda ülkede devam ediyor. İnsanlar üzerindeki testlere başlayan çok sayıda aşı adayı bulunuyor. Türkiye'de aşı çalışmaları emin adımlarla devam ediyor.

Başta ABD olmak üzere birçok ülke klinik deneylere başlayan aşı firmaları ile milyar dolarlık sözleşmeler yapmaya başladı bile. 

Ancak şu ana kadar sene başından önce aşının yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanacağına yönelik bir açıklama yapılmış değildi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, vaka artışları ile ilgili sosyal medyadan yaptığı bir uyarıda aşı için 'kasım ayı'nı işaret eden bir paylaşım yaptı.

"İstanbul’da Covid-19 nedeniyle yatması gereken hasta sayısında artış devam ediyor. Eylülde artışın tepe noktalarında sıkıntı yaşamamak için heparin gibi stratejik stoklarımızı ve üretimimizi gözden geçirmeliyiz. Kasım ayında aşı gelene kadar dayanmamız lazım" diyen Tükek'in neye dayanarak 'kasım'ı işaret ettiği ise bilinmiyor. 

Aziz Yıldırım'dan saldırıya uğrayan Serhat Akın'a ziyaret Katil Yunus Emre Geçti'nin suç geçmişi pes dedirtti SGK uzmanı "kesin konuşuyorum" diyerek asgari ücret tahminini duyurdu!
Sonraki Haber