Aşı neden sol koldan vurulur?

Aşı neden sol koldan vurulur sorusu, Koronavirüs salgınından korunmak adına BionTech veya Sinovac aşılarını olan ya da olmayı bekleyen bireyler tarafından araştırılıyor. Sol koldan aşı yapılması durumu pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor.

Koronavirüs salgınından korunmak adına BionTech veya Sinovac aşısının sol koldan yapılmasının önemi bu aşıyı olan ya da olacak kişiler tarafından yakın takibe alındı. Sağlık Bakanlığı da aşının kimlere nasıl ve hangi şartlarda ikinci dozun yapılacağı konusunda bilgilendirmede bulundu.

Koronavirüs salgınında BionTech veya Sinovac adlı aşının sol koldan yapılmasının en önemli nedenlerinden biri de aşı sonrasında istenmeyen etki takibinin yapılabilmesi açısından tercihen sol koldan uygulanmasıdır. Koronavirüs aşısı 18 yaş ve üzerindeki kişilere 0,5 ml olarak 90º açı ile kas içine (intramusküler) olarak uygulanmaktadır.

AŞI NEDEN SOL KOLA YAPILIR?

Aşının sol koldan yapılmasının diğer bir önemli nedeni ise sağ elin aktif olarak kullanılmasından kaynaklıdır.

Sağlık Bakanlığı’ndan alınan kararlar doğrultusunda;

- İstenmeyen etki takibi için (daha çok sağ el kullanıldığından dolayı) aşı tercihen sol koldan yapılacak.

- İnaktif COVID-19 aşılaması ile canlı aşılar arasında öncesinde ve sonrasında en az 4 hafta süre bırakılacak.

- Aşı, kişiye oturur durumdayken uygulanacak. Aşı sonrası kişi 15 dakika süreyle sağlık tesisinde bekleyecek.

Manchester City yine puan kaybetti! Son darbe Newcastle'dan Jeremy Renner kimdir? Kaç yaşında? BM konuşması öncesi otel odasından talimat!
Sonraki Haber