Aşıdan sonra alkol alınır mı? Biontech aşısı sonrasında alkol tüketilir mi?

Covid 19 aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. SGK kayıtlı olan çalışanlar ve memurlar içinde aşı sırası gelirken vatandaşlar ‘Aşıdan sonra alkol alınır mı’ sorusuna yanıt aradı. İşte Biontech aşısı sonrasında alkol tüketimi etkileri…

Koronavirüs salgınında Türkiye genelinde aşılama çalışmaları kaldığı yerden sürerken aşı olan ya da aşı olacak vatandaşlar dikkat edilecek hususlar konusunda araştırma yapıyor. Vatandaşların merak ettikleri konular arasında 'Aşı olduktan sonra alkol alınır mı?' oldu.

AŞIDAN SONRA ALKOL TÜKETİLİR Mİ?

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl bu konuda yaptığı açıklamasında tütün ürünleri ile alkol kullanımının sağlık üzerinde olumsuz etki yaptığına değinerek bu tedavi sürecini etkileyeceğini söyledi.

Sigara kullanımının aşılar üzerindeki etkisinden de bahseden Erdöl, 40 yıldan daha uzun süre önce yapılan ve günümüzdeki tekniklere göre daha basit yöntemlerin kullanıldığı çalışmalar sonrasında sigara kullananlar kişilerin bağışıklık sistemlerinde zayıflığa yol açabileceğini söyledi.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aytaç Karadağ ise aşı günü alkol alınması, aşıya bağlı aşırı korku, düzensiz uyku, ilaç kullanımı, yanlış beslenmenin aşının etkinliğini düşürebileceğini ifade etti.

Acun Ilıcalı'dan Survivor açıklaması: Çanakkale'de mi çekilecek? Galatasaray - Kasımpaşa | Canlı maç anlatımı Mersin Kızkalesi'nde turizm hareketliliği yaşanmaya devam ediyor...
Sonraki Haber