Aşıdan sonra banyo yaptırılır mı?

Pandemi döneminde olduğumuz şu günlerde sadece Covid-9 aşısı değil diğer aşılar sonrasında da banyo yapılır mı sorusu gündemde yer aldı. Uzmanlara göre ise koronavirüs aşısından sonra banyo yapılması durumunda nasıl bir sonuç ortaya çıktığı açıklandı.

Çoğu kişi aşı olduktan sonra banyo yapılıp yapılmayacağı konusunda her zaman tereddütte kalmıştır. Aşı yapıldıktan sonra nelere dikkat edilmesi konusunda uzmanlardan sık sık uyarılar gelirken Covid-19 ve tetanoz aşılarından sonra banyo yapılır mı algısı her zaman merak uyandırmıştır.

Aşıdan Sonra Banyo Yaptırılır Mı?

Özellikle bazı aşıların ardından belirli bir zaman dilimi içerisinde kesinlikle banyo yapılmamaktadır. Bilhassa küçük çocuklara yapılan aşılardan sonra banyo yapılmaması konusunda doktorlardan da uyarılar gelmektedir. Bu konularda çocukları risk altında tutmamak gereklidir. Ancak tetanoz aşısından sonra banyo yapılmasında hiçbir tehlike bulunmamaktadır.

Prof. Dr. Dilek Arman ise koronavirüs aşısından sonra banyo yapılması konusunda, aşırı sıcak su ile duş almanın sadece lokal reaksiyon riskini artırabileceğini ve “Herhangi bir aşı sonrası duş alınmaz” diye bilimsel bir bilginin bulunmadığını kaydetti.

Galatasaray farklı skoru koruyamadı, duraklamalarda yıkıldı! Seren Serengil'den dikkat çeken tarikat açıklaması! "Kaldırılsın" Galatasaray'a, Victor Osimhen'den kötü haber!
Sonraki Haber