Aşık Veysel'in torunu Çiğdem Özer kimdir? İyi Parti'den neden istifa etti? Çiğdem Özer ne dedi?

Aşık Veysel'in torunu olan Çiğdem Özer Twitter üzerinden yaptığı açıklamada İyi Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medya açıklaması üzerine vatandaşlar, Özer'in kim olduğu hakkında araştırmalar yapmaya başladı. Peki, Çiğdem Özer kimdir? İyi Parti'den neden ayrıldı? Merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Aşık Veysel'in torunu Çiğdem Özer Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamada İyi Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Özer, "Parti Kurucusu daha sonra ise Genel Başkan Danışmanı, Genel İdare Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Adayı olduğum İYİ Parti’den istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım" dedi. Bu açıklamalar üzerine vatandaşlar, Özer'in kim olduğunu ve neden İyi Parti'den ayrıldığını araştırmaya başladı. Peki, Çiğdem Özer kimdir? İyi Parti'den neden ayrıldı? Merak edilen tüm detaylar haberimizde...

ÇİĞDEM ÖZER İYİ PARTİ'DEN NEDEN İSTİFA ETTİ?

İYİ Parti Kurucularından, genel başkan danışmanı, genel idare kurulu üyesi ve İzmir Milletvekili adayı Çiğdem Özer partisinden istifa etti. Özer'in açıklaması şöyle: "Hepimiz bu yurdun evlatlarıyız" anlayışıyla yola çıkan herkesin bu aziz vatana borcu vardır.! Parti Kurucusu daha sonra ise Genel Başkan Danışmanı, Genel İdare Kurulu Üyesi ve İzmir Milletveki Adayı olduğum İyi Parti'den istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım.

Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendi'nin daveti üzerine ve uzunAJANSLAR görüşmelerimiz neticesinde kadın hareketine inanarak yirmi iki yıllık profesyonel iş hayatımı bırakıp İyi Parti'ye katılmıştım, bugün ise gördüğüm lüzum üzerine partiden ayrılma kararı aldım. Partiye geldiğim gibi gitmek istedim ve Sayın Genel Başkanımızı ziyaret ederek kendisiyle helalleştim.

Partinin kuruluşundan itibaren gerek Sayın Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı olması adına, gerekse seçimlerde İzmir'den milletvekili çıkarabilmek adına çok çalışarak mücadele ettim, bu süreçte pek çok deneyim edinme ve dost kazanma fırsatım oldu.Başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere, Parti Yönetimine, Parti Teşkilatı Üyelerine ve İzmir halkına desteklerinden dolayı teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.

ÇİĞDEM ÖZER KİMDİR?

Çiğdem Özer,1975 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Çiğdem Özer aslen Sivrialan Sivaslıdır. Çiğdem Özer dedesi Aşık Veysel’in ölümünde 2 yıl sonra dünyaya gelmektedir.Çiğdem,Özer ailesinin beş kardeşin en küçüğüdür. Ailesi Çiğdem Özer doğmadan önce adını Veysel olarak belirlerler. Çocukluğunda doğaya ve çiçeklere olan sevgisi ve merhameti yüzünden ona Çiğdem adını verirler. Çiğdem Özer Aşık Veysel’i yani dedesini tanımadı ama ninesi Gülüzar, annesi ve babasından hep dedesi Aşık Veysel’i dinlemiştir.

Çiğdem Özer’in eğitim hayatı İstanbul’da geçmiştir. İlk,orta öğrenimini ve liseyi İstanbul’da tamamladı. Üniversite’de bölüm olarak Halkla İlişkiler bölümünü seçerek bu alanda okudu ve mezun oldu. Çiğdem Özer, 1996 yılından beri Akbank Genel Müdürlüğü‘nde Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer‘in asistanlığını yaptı. İYİ Parti’nin kurulmasından sonra işinden istifa edip siyasete atılan Özer, İYİ Parti’nin Kurucular Kurulu üyesi ve Meral Akşener’in danışmanlığını yapmaktadır.

Sanata olan yatkınlığı nedeniyle Ünlü Hat Ustası Ethem Çalışkan’dan hat dersleri almıştır. Çiğdem Özer dedesi Aşık Veysel’in şiirlerini kendi el yazısı ile kitap haline getirmeye çalışmaktadır. Spor yapmayı ve yemek yapmayı çok sevmektedir.

2018 Genel Seçimleri, İYİ Parti İzmir Milletvekili Adayı.

AŞIK VEYSEL KİMDİR?

Veysel Şatıroğlu veya lakabı ile Âşık Veysel, 25 Ekim 1894 Şarkışla, Sivas'ta doğmuştur ve 21 Mart 1973 Sivrialan, Sivas'ta hayatını kaybetmiştir. Aşık Veysel Türk halk ozanıdır. Avşar boyunun Şatırlı obasına mensuptur.

Aşık Veysel Şatıroğlu, 1894 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde dünyaya geldi. Annesi Gülizar, babası "Karaca" lakaplı Ahmet adında bir çiftçiydi. Veysel'in iki kız kardeşi, yörede yaygınlaşan çiçek hastalığına yakalanarak yaşamlarını yitirdi. Ardından Veysel de yedi yaşında aynı hastalıktan dolayı iki gözünü de kaybetti. Kendi anlatımına göre: "Çiçeğe yatmadan evvel anam güzel bir entari dikmişti. Onu giyerek beni çok seven Muhsine kadına göstermeye gitmiştim. Beni sevdi. O gün çamurlu bir gündü, eve dönerken ayağım kaydı ve düştüm. Bir daha kalkamadım. Çiçeğe yakalanmıştım... Çiçek zorlu geldi. Sol gözümde çiçek beyi çıktı. Sağ gözüme de, solun zorundan olacak, perde indi. O gün bugündür dünya başıma zindan."

Babasının, Âşık Veysel'e oyalanması için aldığı bağlamayla önce başka ozanların türkülerini çalmaya başladı. 1930 yılında Sivas Maarif Müdürü olarak görev yapan Ahmet Kutsi Tecer ile Kutsi Bey tarafından düzenlenen bir şairler gecesinde tanıştı. Kutsi Bey tarafından verilen destek ile birçok ili dolaşmaya başladı

Âşık geleneğinin son büyük temsilcilerinden olan Âşık Veysel, bir dönem yurdu dolaşarak Köy Enstitüleri'nde saz hocalığı yaptı. 1965 yılında özel kanunla maaş bağlandı. 1970'li yıllarda Selda Bağcan, Gülden Karaböcek, Hümeyra, Fikret Kızılok, Esin Afşar gibi bazı müzisyenler Âşık Veysel'in deyişlerini düzenleyerek yaygınlaşmasını sağladı. Şarkışla'da her yıl adına şenlikler yapılır.

serlerinde Türkçesi yalındır. Dili ustalıkla kullanır. Yaşama sevinciyle hüzün, iyimserlikle umutsuzluk şiirlerinde iç içeydi. Doğa, toplumsal olaylar, din ve siyasete ince eleştiriler yönelttiği şiirleri de vardır. Şiirleri, Deyişler (1944), Sazımdan Sesler (1950), Dostlar Beni Hatırlasın (1970) isimli kitaplarında toplandı.1973 yılında akciğer kanseri sonucunda vefat etti. Ölümünden sonra Bütün Şiirleri (1984) adıyla eserleri tekrar yayınlandı.

İsrail'den Husilerin liderine 'Haniye, Sinvar ve Nasrallah' tehdidi! ABD'den Çin'e bir ilginç soruşturma: Bu kez neden iletkenler! Ankara Valiliği "Ezan okutulmadı" iddiası üzerine tahkikat başlattı
Sonraki Haber