Astım nasıl geçer? Ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler!

Günlük hayatı zorlaştıran, öksürük, nefes darlığı gibi belirtileri beraberinde getiren astım hastalığının nasıl geçeceğini merakla araştırılmaya devam ediyor. Peki, Astım nasıl geçer? Ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Astım, günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen ve birçok rahatsızlığı beraberinde getiren bir hastalık olarak bilinir. Öksürük, nefes alamama gibi sorunların yanında birde astım atakları (astım krizleri) vardır. Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen astım hastalığında, tetikleyici faktörlerden uzak durulur ve verilen ilaçlar düzgün kullanılırsa, şikayetler çok kolay kontrol altında tutulur ve ataklar önlenebilir. Peki, Astım nasıl geçer? Ne iyi gelir? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

ASTIM NASIL GEÇER?

Astım bir akciğer hastalığıdır ve bu hastalıkta akciğere hava taşıyan hava yollarının daralması ya da tıkanması, nefes almayı güçleştirir. Abartılı bir şekilde sıkılan parfüm ortamdaki havayı ele geçirerek ve nefes alıp verirken zorlanılmasına sebep olur. Halihazırda bir astım hastası olmanız durumunda yoğun parfüm kokusu yüzünden nefes darlığı çekebilirsiniz. Alerjik reaksiyon oluşumuna sebep olan tozlar, hava döküntüleri ve polenler astım krizlerine yol açabilir. Alerjenler sadece solunum yoluyla astıma sebep olmaz, aynı zamanda deniz ürünleri başta olmak üzere çeşitli yiyecekler yüzünden de astım krizleri meydana gelebilir. Bu yüzden alerji testi yaptırmanız ve nelere alerjiniz olduğunu öğrendikten sonra alerjik reaksiyon gösterdiğiniz şeylerden uzak durmanız gerekir. İlk olarak doktorlar astım teşhisini koyabilmek için şikayetleri ve belirtileri dinledikten sonra akciğer grafisi çekerler. Daha sonra diğer testleri de uyguladıktan sonra tedavi için bir yol haritası çizerler. Astım geçer mi sorusunun cevabının doktorun uyguladığı tedavi yöntemi kadar hastalığın hangi derecesinde uzmana danışıldığına da bağlı olduğunu söylenebilir. Geç teşhislerde astımdan tamamen kurtulmak güçtür.

NE İYİ GELİR?

Su buharını kullanarak çalışan nemlendiriciler havadaki nemi artırarak daha temiz hava solumanızı sağlar. Bu sayede astım semptomlarınızın ortaya çıkma ihtimalini düşürmüş olursunuz. Hava kirliliğinin arttığı durumlarda gereksiz fiziksel aktivitelerden ve mümkün olduğunca dışarı çıkmaktan sakınılmalıdır. Çok zorunlu olduğu zaman, dışarı çıkmadan önce doktorun önereceği kısa etkili bir bronş genişletici kullanılmalıdır. Hava kirliliği söz konusu olduğunda pencereler kapalı tutulmalıdır. Ev içinde sigara içilmemeli, evde sprey, kokulu deterjan, parfüm kullanılmamalı, polenlerin arttığı dönemlerde, ev içinde kapı ve pencereler kapalı tutulmalı, badana, boya, cila işlemleri, böcek ilaçlama, hasta dışarıda iken yapılmalıdır.
Ev içinde kızartma ve yemek kokusu oluştuğunda mutlaka havalandırılmalı, kuru havalarda rüzgar varsa dışarıya çıkılmamalıdır. Alerjenlerin havaya karışımına neden olan çim biçme, yabani ot temizleme gibi bahçe işlerinden uzak durulmalıdır. 

EVDE DOĞAL YÖNTEMLER!

Lavantayı tatlılarda ve demleyerek çay olarak tüketebilirsiniz. Ancak lavantanın temiz ve taze kokusunda buhar banyosu gibi yararlanmak mümkün. Bulunduğunuz odaya bile kaynar suyun içine damlatacağınız,10-15 damla lavanta yağı ekleyerek güzel bir koku sağlayabilirsiniz. 

Çay ya da yemek olarak tüketebileceğiniz bitkilerden birisi de ısırgan otudur. Astım ve özellikle bronşite iyi gelerek ciğerlerin içindeki havayı düzenliyor. Ancak çay olarak tüketmeyi seçerseniz gün içerisinde çok fazla tüketmemekte fayda var.


Biberiyenin içindeki maddeler ve bu maddelerin özellikleri nefes almayı kolaylaştıran bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda eğer isterseniz biberiyeyi günde en fazla 2 kez olacak şekilde çay olarak da tüketebilirsiniz.


Keçi boynuzu ya da keçiboynuzu pekmezi tüketmek ciğerleri güçlendirerek nefes almayı kolaylaştıracaktır.

Finansal hizmetler güven endeksi kasım ayında 6 puan yükseldi Fenerbahçe'yi bekleyen zorlu fikstür! 28 günde 7 kritik maç Pınar Altuğ: Tipim köylü kadını oynamaya müsaade etmez
Sonraki Haber