ATA AÖF kayıt yenileme dönemi başladı...

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinin kayıt yenileme dönemi başladı. Peki, kayıt yenileme dönemi ne zamana kadar devam edecek? ATA AÖF tarafından harç ücretleri ile ilgili bilgiler ve duyurular yapıldı. Adayların harç ücretlerini nasıl yatıracağını da duyuruldu. ATA AÖF akademik takvim ile ilgili bütün detaylar haberimizde...

Öğrenimine açık öğretimden devam etmek isteyen öğrencilerin merakla beklediği ATA AÖF Açık Öğretim Fakültesi kayıt yenileme dönemi başladı. Peki, kayıt yenileme dönemi ne zamana kadar devam edecek? ATA AÖF harç ücretleri ne kadar ve hangi bankaya yatırılacak. Adayların T.C kimlik numaraları ile yapacakları kayıtların detayları ve ATA AÖF ile ilgili bilgileri haberimizde bulabilirsiniz...

ATA AÖF tarafından harç ücretlerine yönelik yayımlanan duyuruda, programların özelliklerine bağlı olarak harç ücretlerinin belirendiği açıklandı. Adayların harç ücretlerini T.C. Kimlik numaraları ile birlikte Halkbank, Vakıfbank veya Ziraat Bankası şubeleri ya da internet bankacılığı aracılığıyla ödeyebilecekleri vurgulandı. ATA AÖF tarafından belirlene harç ücretleri ise lisans programları için Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İşletme, Sosyoloji için 290 TL olarak belirlenirken Sosyal Hizmet bölümü için belirlenen ücret ise 900 TL olarak açıklandı. Yayımlanan duyuruda ayrıca yabancı uyruklu öğrencilerin harç ücretinin 600 TL olarak belirlendiği ifade edildi.

HANGİ BANKALARDAN YATIRILACAK?

ATA AÖF öğrencileri 2017-2018 öğretim yılı katkı payı ücretlerini T.C. Kimlik numaraları ile Halkbank, Vakıfbank veya Ziraat Bankası şubeleri ya da internet bankacılığı aracılığıyla ödeyebilecekler. Sağlık alanında lisans tamamlama programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden katkı payı alınacağı belirtildi.Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ATA AÖF lisans harç ücretleri Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İşletme, Sosyoloji için 290 lira olarak açıklanırken, Sosyal Hizmet bölümü ücreti 900 lira oldu. ATA AÖF önlisans bölümlerinin harç ücretleri 290 lira, Yabancı Uyruklu öğrenciler dönemlik ücretleri de 600 lira olarak ödenecek.ATA AÖF sağlık alanında lisans tamamlama Acil Durum ve Afet Yönetimi ile Sağlık Yönetimi bölümleri için 714,5 lira, Sosyal Hizmet bölümü için de 914,5 lira katkı payı ödenecek.

HARÇ ÜCRETLERİ

Önlisans Bölümleri İçin;
Acil Durum ve Afet Yönetimi 290 TL
Dönemlik Adalet 290 TL
Dönemlik Bankacılık ve Sigortacılık 290 TL
Dönemlik Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 290 TL
Dönemlik Bilgi Yönetimi 290 TL
Dönemlik Çağrı Merkezi Hizmetleri 290 TL
Dönemlik Çocuk Gelişimi 290 TL
Dönemlik Dış Ticaret 290 TL
Dönemlik Emlak ve Emlak Yönetimi 290 TL
Dönemlik Halkla İlişkiler ve Tanıtım 290 TL
Dönemlik İlahiyat 290 TL
Dönemlik İş Sağlığı ve Güvenliği 290 TL
Dönemlik İşletme Yönetimi 290 TL
Dönemlik Lojistik 290 TL
Dönemlik Özel Güvenlik ve Koruma 290 TL
Dönemlik Reklamcılık 290 TL
Dönemlik Sağlık Kurumları İşletmeciliği 290 TL
Dönemlik Sosyal Hizmetler 290 TL
Dönemlik Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği 290 TL
Dönemlik Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik 290 TL
Dönemlik Turizm ve Otel İşletmeciliği 290 TL
Dönemlik Lisans Bölümleri İçin;Halkla İlişkiler ve Tanıtım 290 TL
Dönemlik İşletme 290 TL DönemlikSosyal Hizmet 950 TL
Dönemlik Sosyoloji 290 TL
Dönemlik Güvenlik Bilimleri Lisans Tamamlama 1,108 TL
YıllıkYabancı uyruklu öğrenciler dönemlik 600 TL / 250 € ödeyeceklerdir.

YAPILACAK ÖDEMELER NELERDİR?

Öğrencilerimizin yerleştirildikleri programa kayıt yaptırabilmeleri için ödemeleri gereken ücret Açıköğretim Materyal Ücreti’dir. Bu ücret programların özelliklerine bağlı olarak Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAKTIR?

Açıköğretim Fakültesi bünyesinde yer alan önlisans ve lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, Açıköğretim Materyal Ücreti ile ilgili ödemeleri Güz ve Bahar Yarıyılı başlarında yapacaklardır.


ÖDEMELER HANGİ BANKAYA VE HANGİ HESAPLARA YAPILACAKTIR?

Ek yerleştirme için Ödemeler, T.C. Kimlik numarası belirtilerek, herhangi bir Vakıfbank şubesine yapılmalıdır

ÖDEMELER İÇİN HESAP NUMARASI VAR MI?

Bankaya herhangi bir hesap numarası belirtmenize gerek yoktur. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrenim ücretlerinin ödeneceği ifade edilerek T.C. Kimlik numarası belirtildiğinde ödenmesi gereken miktar banka tarafından size bildirilecektir.


ÖDEMELER YALNIZCA VAKIFLAR BANKASININ ŞUBELERİNE Mİ YAPILABİLECEKTİR?

Ödemeler Vakıflar Bankası Şubeleri aracılığı ile yapılabileceği gibi Vakıflar Bankası ATM’lerinden, İnternet Bankacılığı ile havale yapılarak veya Vakıfbank Telefon Bankacılığı ile de yapılabilecektir. Bulunduğum yerleşim biriminde Vakıflar Bankası yok.

ÖDEMELER NASIL YAPILIR?

Vakıflar bankası internet bankacılığı aracılığı ile ödemelerinizi yapabilirsiniz. Bunun dışında herhangi bir bankadan hesaba havale gibi bir uygulama söz konusu olmayacaktır.

AÇIKÖĞRETİM SİSTEMİ NASIL İŞLER?

Dersler kitle iletişim araçları yollarıyla işlenir, TRT Okul kanalında, her gün 12 saat açıköğretim dersleri ile ilgili yayınlar yapılmaktadır. Ayrıca Anadolu üniversitesi bünyesindeki “aof e-ogrenme “ sitesinde ve diğer onlarca forum sitelerinde dersler ve sınavlarla ilgili destek verilmektedir. Anadolu üniversitesinin her ilde bürosu bulunmaktadır, bu bürolarda öğrencilere her konuyla ilgili destek verilmekte, gerekli olan tüm ders kitapları ücretsiz olarak temin edilmektedir.

Açıköğretim sisteminin bilinmeyen bir yanı da, Aöf öğrencileri için her ilde, Anadolu üniversitesince belirlenmiş üniversitelerde dersler verilmektedir. Aöf öğrencileri her yıl 3 kez ( vize, final ve bütünleme ) sınava girmekte ve bu sınavlar sonucunda bir üst sınıflara geçmekte yada geçememektedir. Fakat açıköğretim fakültesi son yıllarda kredili sisteme geçmektedir, kredili sistemde ise yıl bahar ve güz olarak iki döneme ayrılır, her dönemde de vize ve final olarak iki sınav yapılmaktadır, bütünleme sınavı kredili sistemde bulunmaz.

Açıköğretim fakültesinin diğer üniversitelerden bir farkı yada eksiği var mıdır?
Açıköğretim fakültesinde okutulan bütün bölümler diğer üniversitelerdeki örgün bölümler ile denktir, ayrıca açıköğretim öğrencileri, diğer üniversite öğrencilerinin yararlanabildiği tüm sosyal haklardan faydalanabilmektedir.

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİNE NASIL GİRİLİR?

Açıköğretim fakültesine girmek için üniversite sınavlarına girmek gerekmektedir. Açıköğretim fakültesindeki bazı bölümler kontenjansız bölümler olup, isteyen herkez tercih yapabilirken, bazı bölümlerde kontenjan sınırı vardır ve yalnızca belirli bir puan barının üzerine çıkabilen öğrenciler girebilir. Ayrıca herhangi bir üniversitenin örgün bölümlerinde okuyan tüm öğrenciler, açıköğretim fakültesinin kontenjansız bölümlerinden istedikleri birine, üniversite sınavına girmeden kayıt olabilir.

Derya Unutmaz Kimdir? Derya Unutmaz Nerede Görev Yapıyor? Trump Panama Kanalını, Grönland’ı ve Kanada’yı almak istiyor İstenmeyen adam Ziyech'e talip yağıyor! Premier Lig ekibi peşinde
Sonraki Haber