Atiba sözleşmesini uzatırsa İstanbul'da mağaza açacak!
"2013- 2014 sezonunda Beşiktaş’a transfer olan Atiba’nın, 2018 sezonu sonunda sözleşmesi bitecek. Beşiktaş yönetimi ile 1+1 yıllık sözlü anlaşmaya vardığı haberleri çıksa da, eşi Sarah’ın içi rahat değil…"
Beşiktaş ve Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında karşılaştı. 4 gollü derbiyi kazanan Beşiktaş oldu. Siyah beyazlı takımda Quaresma özellikle ikinci yarıdaki performansı ile galibiyete imza atan isim oldu.
Beşiktaş'ın kaptanlarından Atiba Hutchinson da ilerlemiş yaşı ve yoğun maç trafiğine karşın gösterdiği performans ile göz doldurdu.
Ancak Beşiktaş ailesi derbi zaferi sonrası galibiyetin keyfini sürse de, Hutchinson ailesinde tedirginliğin hakim olduğu ortaya çıktı.
SÖZLEŞME İMZALANACAK MI?
Atiba Hutchinson'ın eşi Sarah Hutchinson ile uçakta karşılaşan Habertürk ekonomi yazarı Serpil Yılmaz ünlü futbolcunun eşinden aldığı ilginç bilgileri okurları ile paylaştı.
"2013- 2014 sezonunda Beşiktaş’a transfer olan Atiba’nın, 2018 sezonu sonunda sözleşmesi bitecek. Beşiktaş yönetimi ile 1+1 yıllık sözlü anlaşmaya vardığı haberleri çıksa da, Sarah’ın içi rahat değil…" diye yazan Serpil Yılmaz, anlaşmanın sağlanması halinde ise Sarah Hutchinson'ın İstanbul'da bir çocuk mağazası açacağını duyurdu.
İşte o köşe yazısı;
* Atiba sözleşmeyi uzatırsa İstanbul’da çocuk mağazası açacak
Beşiktaş’ın Vodafone Park’taki derbide 3-1’lik galibiyet sevincinden sonra, Bayern Münih yarasını kaşımak istemem. Zaten niyetim maç kritiği yapmak değil, yeşil saha dışında yıldız bir futbolcunun hayatına pencere açmak...
20 Şubat günü Allianz Arena Stadyum’unda oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşmasını izleme heyecanı ile İstanbul’dan kalkan uçağa bindiğimde, yanımda tanımadığım genç bir kadın otuyordu. Telefonla İngilizce konuşan kadının okuduğu Türkçe gazetelerden, Bayern Münih ve Beşiktaş kadrosunun fotoğraflarının yer aldığı sayfayı çantasına koyması, tanışma hamlesi yapmama yetti!
Gazete kupüründeki siyah-beyazlı futbolcu Atiba Hutchinson’u gösterip “Eşim” dedi. Kanadalı futbolcu Atiba’nın eşi Sarah evden, 2.5 yaşındaki oğlu Noah’a da, yolculuk boyunca kendisini arayan Atiba’ya da “Dişçiye gidiyorum” diyerek çıkmış. Maç öncesi karşılaşamayacak olsalar da eşine “varlığıyla” sürpriz yapacakmış.
İstanbul’da hayatı üzerine yoğunlaşıyoruz. Maslak’ta komşuları ile iç içe hayatları varmış. Malum Kara Kartal takımını tek tek sayabilen Noah çok meşhur! Videoları Youtube’da en çok tıklananlar arasında. Nisan 2015’te Noah’yı, Ağustos 2016’da, ikinci oğulları Nava’yı kucağına alan çiftin, 19 Aralık 2017’de de üçüncü oğulları Ayo Siyah dünyaya gelmiş... Eşiyle kurdukları kız çocuk sahibi olma hayalleri sürüyor.
Sarah İstanbul’da sosyal hayatın esnekliği ve çeşitliğe açık ikliminde rahat ettiğini söylüyor. Yaz tatillerini geçirdikleri Kanada’yı çok soğuk, Avrupa’yı ise katı sosyal kuralları nedeniyle “sıkıcı” buluyor. 2013- 2014 sezonunda Beşiktaş’a transfer olan Atiba’nın, 2018 sezonu sonunda sözleşmesi bitecek. Beşiktaş yönetimi ile 1+1 yıllık sözlü anlaşmaya vardığı haberleri çıksa da, Sarah’ın içi rahat değil…
İranlı baba ve Fransız annenin kızı Sarah “Babam İran halıları ihraç ediyor. Çok ülke gezdik” diyor. Atiba ile tanıştığı Hollanda’da işletme lisans eğitimini tamamlayan Sarah’a, Türkiye’deki planlarını soruyorum; “Çocuklarla ilgili bir mağaza açabilirim” diyor. Atiba ise spor adamlığından kopmama niyetindeymiş. Açıkcası 35 yaşındaki Atiba’nın Beşiktaş ile sözleşmesi yenilenmezse en çok üzülen sanırım oğlu Noah ve eşi olacak.
EKONOMİ ALANINDA KENDİNİ GELİŞTİRDİ
Sarah Hutchinson ile, eşinden dolayı tanıdığı farklı ülkelerden futbolcu profillerini de konuşuyoruz. Yaygın bir kanaati dile getirerek soruyorum: “Futbolcular cahil midir?” Sarah, 30 yaşından sonra üniversiteye başlayan futbolculardan örnek veriyor. Sporcuların meslekleri gereği eğitimlerini sürdürecek zamanları olmadığını belirtiyor. Atiba’nın ekonomi ve finans alanında kendini geliştirdiğini ekliyor.
***********
SPOR ENDÜSTRİSİ İLE AKADEMİ İŞBİRLİĞİ
Beşiktaş Kulübü Divan Üyesi, yazar ve 1984-1986 dönemi Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mustafa Kemal Ulusu, Vodafone Türkiye’nin, Türkiye’nin 7 bölgesinde yetenek avcılığına çıktığı “Geleceğin KaraKartalları” projesiyle ilgili yazıma katkı yapıyor: “Spor Akademileri’nden çıkan yetenekli gençlerin çoğu, ancak spor salonlarında iş bulabiliyor. Kulüpler akademilerle işbirliği yapmıyor.”
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçen hafta start alan “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi”yle akademisyenlerin de katılımıyla oluşturulan “Spor Eğitimi ve Bilim Kurulu”nun yetkinlik seviyesini henüz bilmiyoruz. Beşiktaş ve Fenerbahçe eski teknik direktörlerinden Christoph Daum, Bayern Münih-Beşiktaş maçı öncesi, Deutsche Welle’ye röportajında altyapı eğitimine dikkat çekmiş: “Gençleri eğitecek antrenörlerin eğitimine çok az yatırım yapılıyor. Çocuk ve gençlere yaptırılacak antrenman, düşük dozda yetişkin antrenmanından ibaret değil.” Türkiye’de neden temel eğitimle birlikte sportif yeteneklerin gelişmesine olanak verecek “Spor Meslek Okulu” açılmaz, anlamış değilim...