Avcılar'da internet neden yok? Neden telefonlar çekmiyor?

Avcılar bölgesinde yaşanan vatandaşlar bir süredir internet, telefon ve SMS hizmetlerini alamıyor. Bu durum üzerine Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone konuyla ilgili açıklama yaptı. Servis sağlayıcılar kesintiyle ilgili Avcılar Belediyesi'ni gösterdi. Peki Avcılar'da internet neden yok? Neden telefonlar çekmiyor? Bu soruların merak edilen yanıtları bu haberde...

Avcılar bölgesinde bir süredir internet, telefon ve SMS hizmeti alamayan vatandaşlar hem durumdan şikayetçi hem de sebebini öğrenmek istiyor. Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone konuyla ilgili açıklamada bulundu ve Avcılar Belediyesi'nin hukuksuz müdahaleler ve rant hesapları nedeniyle kesintişe sebebiyet verdiğini iddia etti. Avcılar'da internet neden yok? Neden telefonlar çekmiyor? Avcılar'da yaşayan vatandaşların akıllarındaki bu soruların yanıtlarını haberimizde topladık.

AVCILAR'DA NEDEN İNTERNET YOK? NEDEN TELEFONLAR ÇEKMİYOR?
Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone; bir süredir Avcılar bölgesinde yaşanan vatandaşların internet, ses ve SMS hizmetlerini alamaması üzerine yazılı açıklama yaptı.

Üç şirketin kamuoyuna yaptıkları ortak açıklama şöyle:
"Son günlerde Avcılar Belediyesi sınırları içerisinde yıllardır hizmet sunan, ilgili kamu kurumları tarafından sürekli denetlenen baz istasyonlarına yönelik Avcılar Belediyesi tarafından yapılan hukuksuz müdahaleler (baz istasyonlarının tahribi, kablolarının kesilmesi gibi yöntemlerle) sonucunda binlerce vatandaşımız internet, ses ve SMS hizmetlerini alamaz durumda bırakılmıştır.


"Rant hesapları uğruna iletişim engelleniyor"
Anayasamızın 22. maddesinde 'Herkes, haberleşme hürriyetine sahiptir' ibaresiyle güvence altına alınan haberleşme özgürlüğünü ve bir kamu hizmeti niteliğindeki haberleşme hizmetini bazı rant hesapları uğruna engellemeye yönelik bu girişimlere karşı hukuki adımlar kararlılıkla atılmakta olup telafisi mümkün olmayan maddi ve manevi zararlara mahal bırakılmaması adına Devletimizin ilgili tüm kurumlarına gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. İrademiz dışında gelişen ve vatandaşlarımızı mağdur eden bu sorunun süratle çözülmesini umuyoruz."

TURKCELL
Turkcell , Türkiye merkezli teknolojik iletişim operatör şirketidir. GSM, 2G , 3G , 4G ve 4.5G operatörüdür. GSM 900, UMTS2100, LTE800, LTE900, LTE1800, LTE2100, LTE2600 teknolojilerini kullanarak hizmet vermektedir. Kurulduğu günden bu yana, lisans bedeli de dahil olmak üzere, yurt içerisinde, Turkcell ileriye dönük hedeflerinde 18 milyar Lira yatırım yapmayı hedeflemiştir ve yüzbinlerce Türk vatandaşına iş istihdamı sağlamıştır.

Turkcell Grubu, yaklaşık 3 milyar TL gelir ile tarihinin en yüksek ‘çeyrek’ gelirine ulaştı.

28 Kasım 2008 tarihinde yapılan Üçüncü Nesil A Lisansı ihalesini Turkcell, 358 milyon € ile kazandı.

Şirket Çin merkezli ZTE ve Huawei firmalarının telefonlarını kendi markası alında satışa sunmaktadır. Türkiye'de operatör markasıyla çıkan ilk telefonlardan olan T10 yerini her yıl çıkan yeni cihazlara bırakmıştır. Sırasıyla T10, T11, T20, T21(Maxiplus 5), T30, T40, T50, T60 ve T70 modelleri Turkcell kullanıcıların karşısına çıkmaktadır. Telefonların büyük bir kısmı ZTE tarafından üretilmektedir.

Turkcell 2014 yılının 1. çeyreğinde Türkiye'nin 4G'li ilk telefonu olan yeni amiral gemisi Turkcell T50'yi tanıtmıştır. Aynı zamanda Turkcell T50'nin yanında yeni nesil saat olan Turkcell T-Fit'i tanıtmıştır.

Türkiye'de GSM temelli mobil iletişim, Şubat 1994'te Turkcell'in hizmete girmesiyle başladı. 27 Nisan 1998'de T.C. Ulaştırma Bakanlığı ile 25 yıllık GSM lisans anlaşması imzaladı. Turkcell aynı zamanda Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer almaktadır.

Turkcell dünyada HSPA+ teknolojisini kullanan ilk operatörlerden biri olmuştur. HSPA+ teknolojisini şebekesinde ilk uygulaya operatörlerden biri olarak data kullanımındaki artışa paralel iki yeni HSPA+ teknolojisini daha hayata geçirmişlerdir. Üç Taşıyıcılı HSDPA ile DC-HSUPA teknolojileri sayesinde, dünyada ilk defa 3G şebekesinde 63,3 Mbps’a varan veri indirme hızı; ayrıca 11,5 Mbps’a varan veri yükleme hızı sağlanabilmektedir. Turkcell, Türkiye'nin evlere kadar saniyede 1000 Mbps'e varan hızlarda fiber genişbant erişimi sağlayan ilk telekom operatörüdür.

TÜRK TELEKOM
Türk Telekom (tam adıyla Türk Telekomünikasyon Anonim Şirketi) PTT'nin telekomünikasyon ve posta hizmetlerinin 24 Nisan 1995 tarihinde birbirinden ayrılması sonucunda Türkiye'ye telekomünikasyon hizmetlerini sunmak amacıyla devlet tarafından kurulmuş şirket.

Yapılan özelleştirilmeden sonra tekrar 24 Şubat 2017 yılında yayımlanan kararname ile devlete ait yüzde 6,68 hissenin Türkiye Varlık Fonu'na devredilmesi kararlaştırıldı.

18 Haziran 1994 tarih ve 4000 sayılı kanun ile PTT İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün, T.C. Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Türk Telekomünikasyon Anonim Şirketi şeklinde yeniden yapılanması öngörülmüş olup, 24 Nisan 1995 tarihinden itibaren iki kurum birbirinden ayrı olarak çalışmaya başlamışlardır.

2005 yılı Kasım ayında özelleştirme kapsamında şirketin %55 hissesi Suudi şirketi Oger Telekom'a (Oger Telekomünikasyon Anonim Şirketi) 21 yıllığına devredilmiştir. 6 milyar 550 milyon dolara gerçekleşen devir, cumhuriyet tarihinin en büyük ihalesi olmuştur. Ancak bu rekor 2013 yılında, İstanbul'a yapılacak olan üçüncü havalimanı ihalesi ile el değiştirmiştir. Devir sırasında kablo televizyon yayını ve kablo internet hizmetleri Türksat'a aktarılırken, deniz haberleşmesi ve seyir güvenliği hizmetleri de Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne devredilmiştir. Şirketin 2000 yılında 70.000'i aşan çalışan sayısı, özelleştirme süreci ve sonrasında mevcut pek çok çalışanın başka kamu kurumlarına geçmesinin ardından, 2009 yılı başında 30.000 civarına düşmüştür. Türk Telekom, 2009 ve 2010'da 2 yıl üst üste Türkiye'nin en değerli markası seçilmiştir.

Ulaştırma Bakanlığı'nın 16 Mart 1998 tarihli ihalesiyle, GSM 1800 mobil telefon işletme lisansı Türk Telekom'a verilmiştir. Bunun sonucunda 8 Mayıs 2001 tarihinde Türk Telekom'a bağlı olmak üzere Aycell Haberleşme ve Pazarlama Hizmetleri A.Ş. kurulmuştur. Şirket, teknik açılışını 22 Ağustos 2001 tarihinde, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ve yine dönemin Ulaştırma Bakanı Oktay Vural arasındaki bir telefon görüşmesi ile yapmıştır. 8 Nisan 2004 tarihinde Aycell ve Aria GSM operatörleri, Avea çatısı altında birleştirilmiştir. Zaman içerisinde diğer ortakların paylarını satın alan Türk Telekom, günümüzde Avea'nın tamamına sahiptir. 26 Ocak 2016 tarihinde, şirketin CEO'su Rami Aslan zaten Türk Telekom Grubu altında yer alan Avea ve TTNET markalarının tek çatı altında toplanarak hizmetlerine Türk Telekom adı altında devam edileceğini açıkladı.

Türkiye'nin tüm telefon ve internet servis sağlayıcıları içinde kendi kurulu altyapısına sahip birinci firma konumunda olup diğer internet servis sağlayıcılara ve sabit telefon hizmeti (STH) veren firmalara da toptan satış yöntemi ile hizmet vermektedir. İnternet Veri Merkezi'ni de içeren Türk Telekom, sabit hattan mobil telekomünikasyona, yazılımdan çağrı merkezine kadar geniş bir yelpazede hizmet sunmaktadır. Türk Telekom'un Şubat 2015 itibarıyla 12.9 milyon sabit erişim hattı, 7,8 milyon genişbant (toptan), 17 milyon mobil abonesi, 1,8 milyon IPTV abonesi bulunmaktadır. Almanya'da Türk Telekom Mobile ile mobil telekomünikasyon alanında hizmet sunmaktadır.

Temmuz 2018'de Oger Telekom'un bankalara olan kredi borcunu ödeyememesi nedeniyle, kredi veren bankalar şirketin Türk Telekom'daki hisselerini devralacaklarını açıkladı.

Hizmetleri
PSTN
DSL
Fiberoptik iletişim
Metro Ethernet
IPTV
Mobil telekomünikasyon (LTE, WCDMA, GSM)


VODAFONE TÜRKİYE
Vodafone Türkiye (resmî adıyla Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.), Türkiye'de GSM hizmeti veren bir mobil telekomünikasyon işletmecisidir. Günümüzde GSM 900 ve 2100 MHz frekanslarını kullanarak hizmet veren işletmecinin, eski adı Telsim'di.

Vodafone Türkiye'nin 31 Mart 2016 verilerine göre 22.2 milyon mobil müşterisi bulunmaktadır.


Telsim'e, sahibi Uzan Grubu’nun borçlarından dolayı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 13 Şubat 2004 tarihinde el konuldu. Daha sonra 28 Aralık 2005 tarihinde yapılan açık arttırmayla 4,55 milyar dolara İngiliz telekomünikasyon şirketi Vodafone'a satıldı. Böylece satış sonucunda Vodafone Türkiye kurulmuş oldu.

Şirketin dönüşüm sürecinde geçici olarak kullanılan adı olan Telsim Vodafone, 24 Mayıs 2006 tarihinde Vodafone Türkiye olarak değiştirildi. 2007'nin ilk aylarında pek çok Telsim Cep Shop tabelası sadece Vodafone olarak değiştirildi ve 31 Mart 2007 tarihinde bayilerdeki değişiklikler tamamlandı. Yine dönüşümden sonra şirketin yönetimi, İstanbul İkitelli'deki genel merkezinden 12 Kasım 2007 tarihinde, Maslak semtindeki adı daha sonra Vodafone Plâza olarak değiştirilen Ece Plâza'ya taşındı.

Satın almadan sonra şirketin Yürütme Kurulu Başkanlığı'na Macar Attila Vitai atandı. Vitai'nin 2008 yılının Mayıs ayında görevinden istifa etmesinin ardından 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren Vodafone Türkiye'nin yeni Yürütme Kurulu Başkanı, daha önce Danone Türkiye Genel Müdürlüğü yapmış olan Serpil Timuray oldu.

Şirket, geçtiğimiz yıllarda Borusan Telekom ve Koç Net'i satın alarak internet servis sağlayıcıları pazarında inorganik olarak büyüdü.

Kar yağacak mı? İstanbul Ankara Bursa Diyarbakır ne zaman kar yağacak? Venom serisi bitti mi? Venom: Son Dans final mi? Venom 4 olacak mı? Hizbullah'tan İsrail'e misilleme! Onlarca füze fırlatıldı!
Sonraki Haber