Axiom 3 ne zaman, nereden izlenir? Alper Gezeravcı fırlatma töreni canlı izle! Axiom 3 izle!

Türkiye'nin gururu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'na unutulmaz bir yolculuğa çıkmak üzere geri sayıma geçti. Türkiye'nin Millî Uzay Programı'nın bir parçası olarak belirlenen bu tarihi anı canlı olarak izlemek isteyenler fırlatmanın ne zaman ve nereden izleyeceklerini araştırıyor. Peki, Axiom 3 görevi ne zaman, fırlatma nereden izlenir? Alper Gezeravcı fırlatma töreni canlı izle! Axiom 3 izle!

Alper Gezeravcı, unutulmaz bir uzay yolculuğuna çıkmak üzere Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru heyecan verici bir geri sayıya başladı. Bu tarihi anı canlı olarak takip etmek isteyenler, Türkiye'nin Millî Uzay Programı kapsamında belirlenen bu özel fırlatmanın detaylarına odaklanıyorlar. Peki, Türkiye'nin Millî Uzay Programı ne zaman başlayacak ve fırlatma nereden izlenebilecek? Alper Gezeravcı nereden uzaya fırlatılacak? İşte, Alper Gezeravcı fırlatma töreni canlı izleme hakkında araştırılan ayrıntıların tamamı...

TÜRKİYE MİLLİ UZAY PROGRAMI NEDİR, FIRLATMA NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

2021 yılında duyurulan Türkiye'nin Millî Uzay Programı, bir Türk astronotunun uzaya gönderilmesi hedefiyle başlatılmıştı. Yapılan çalışmaların ardından Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olarak Alper Gezeravcı seçildi. Heyecanla beklenen bu an, Türkiye saati ile 18 Ocak'ı 19 Ocak'a bağlayan gece, yani bu gece gerçekleşecek. Fırlatma saati  00:49 olarak belirlendi.

TÜRKİYE MİLLİ UZAY PROGRAMI FIRLATMASI NEREDEN İZLENİR?

Alper Gezeravcı'nın uzaya yolculuğunu izlemek isteyenler için farklı alternatifler bulunmaktadır. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve bir bilim insanları heyeti, fırlatmayı yerinde izlemek üzere Florida'ya gitti. Ancak uzakta olanlar için birçok canlı izleme seçeneği sunuluyor.

Fırlatma törenini kalabalıklarla birlikte izlemek isteyenler, Ankara-Kızılay ve İstanbul-Taksim'de kurulan dev kubbeli planetaryumlardan canlı yayınları takip edebilecekler. Ayrıca, Konya Bilim Merkezi, Bursa Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), Bilim Üsküdar, Antalya Bilim Merkezi, Gaziantep Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi, Aksaray Bilim Merkezi, Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi ve Kayseri Bilim Merkezi'nde toplu olarak fırlatma canlı izlenebilecek.

ALPER GEZERAVCI FIRLATMA TÖRENİ CANLI İZLE!

Fırlatma, internet üzerinden ücretsiz olarak izlenebilecek. SpaceX ve Axiom Space ortak yayını, Türkiye saati ile 18 Ocak 2024 saat 23.00'te başlayacak. Bu yayınlar, Axion Space YouTube kanalından veYA SpaceX'in X hesabından takip edilebilecek.

NASA'nın yayını ise NASA TV ve NASA+'tan gerçekleştirilecek. Bu yayın, 19 Ocak'ta saat 00.49'da başlayacak ve kalkıştan 15 dakika sonra sona erecek. 

ALPER GEZERAVCI ŞUAN NEREDE? ALPER GEZERAVCI YÖRÜNGESİ CANLI TAKİP

Alper Gezeravcı'nın şuanda yörünge üzerinde neredee olduğuna göz atmak için SpaceX'in Follow Dragon hizmetine göz atabilirsiniz.

ALPER GEZERAVCI'NIN ŞUANDA NEREDE OLDUĞUNA BAKMAK İÇİN TIKLAYIN.

Ezgi Apartmanı Davası'nda tahliye Bensu Soral ve Hakan Baş çiftinden bebek açıklaması! Fenerbahçe'de Szymanski'nin geri gidişinde en büyük etken ne?
Sonraki Haber