Axiom Space'in sahibi kim, nereli? Axiom Space hangi ülkenin şirketi? Axiom Space ne zaman kuruldu?

Axiom Space'un sahibi ve ülkesi arama motorlarında araştırılıyor. Bu bağlamda uzaya bir Türk vatandaşı gönderecek olan bu şirketin sahibinin kim olduğu ve şirketi ne zaman kurduğu merak ediliyor. Peki, Axiom Space'in sahibi kim, nereli? Axiom Space hangi ülkenin şirketi? Axiom Space ne zaman kuruldu? İşte, uzayın sınırlarını zorlayan şirketler arasında öncü bir konumda bulunan Axiom Space'un sahibi hakkında merak edilenler...

Axiom Space'un kurucusu ve ülkesi internet arama motorlarında aktif olarak araştırılmaktadır. Bu şirket, Türk bir vatandaşıyla uzaya gönderilecek olması nedeniyle, kurucusunun kim olduğu ve şirketin ne zaman kurulduğu büyük bir merak konusu haline gelmiştir. Axiom Space'in sahibi kim, nereli? Axiom Space, hangi ülkenin şirketidir ve ne zaman kuruldu? İşte, Axiom Space hakkında merak edilenler...

AXİOM SPACE KURUCUSU VE SAHİBİ KİM?

Uzay keşfi konusunda önemli adımlar atan Axiom Space, kurucuları Michael T. Suffredini ve Kam Ghaffarian önderliğinde uzay turizmi ve bilimsel araştırmalar için özel bir uzay istasyonu inşa etmeyi amaçlayan bir şirkettir. NASA'nın eski Uluslararası Uzay İstasyonu program direktörü Michael T. Suffredini ve girişimci yatırımcı Kam Ghaffarian tarafından 2016 yılında kurulan Axiom Space, şu anda NASA, Sierra Nevada Corporation, Boeing ve Lockheed Martin gibi şirketlerin de aralarında bulunduğu hissedarlarla faaliyet göstermektedir.

AXİOM SPACE HANGİ ÜLKENİN ŞİRKETİ?

Axiom Space, 2022 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu'na gerçekleştirdiği ticari mürettebatlı uçuşla dikkatleri üzerine çekmiş ve 2024 yılında kendi uzay istasyonunu fırlatma planları yapmaktadır. Şirketin merkezi Houston, Teksas'ta bulunmaktadır, dolayısıyla Axiom Space Amerika Birleşik Devletleri'nin bir şirketidir.

AXİOM SPACE, ULUSLARARASI UZAY İSTASYONU'NA (ISS) TÜRK GÖNDERECEK!

Türkiye'nin uzay çalışmalarındaki önemli bir kilometre taşı olarak kaydedilecek olay gerçekleşiyor. Alper Gezeravcı, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) tarafından düzenlenen "Uzay Yolcusu Seçme ve Eğitim Programı"nda başarılı olarak seçilmiş ve 17 Ocak 2024 tarihinde SpaceX'in Crew Dragon uzay aracıyla Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gitmeye hak kazanmıştır.

Alper Gezeravcı, Hava Harp Okulu'ndan mezun bir F-16 pilotudur ve ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü'nde harekat araştırması bölümünde yüksek lisans yapmıştır. Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olarak, Gezeravcı'nın amacı Türk halkına ilham kaynağı olmak ve Türkiye'nin uzay çalışmalarına olan ilgisini artırmaktır.

ALPER GEZERAVCI UZAYDA NE YAPACAK?

Alper Gezeravcı'nın uzaya çıkışı, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden kalkan Crew Dragon uzay aracıyla gerçekleşti. ISS'de 14 gün boyunca çeşitli bilimsel deneyler gerçekleştirecek olan Gezeravcı, kanser araştırmaları, bağışıklık sistemi üzerindeki etkiler, alglerin biyolojik ve kimyasal özellikleri, propolisin tıp ve gıda uygulamaları gibi konularda çalışmalar yapacak.

Bugün hangi maçlar var? Bugün kimin maçı var? 5 Ekim 2024 maç programı Yavuz Bingöl ile Nilşah Ağaoğlu evleniyor! Nikah şahitlerini açıkladı 19 ilde zehir tacirlerine NARKOÇELİK-42 Operasyonu!
Sonraki Haber