Ayhan Bora Kaplan: Devlet büyükleri ve bürokratlar aleyhine ifade vermem istendi

SÜLEYMAN SOYLU'NUN ADAMI MI?

"Süleyman Soylu o gece (15 Temmuz) TRT binasına geldiği için biz de orada olduğumuzdan dolayı FETÖ’cüler sürekli ben Süleyman Soylu’nun adamıymışım gibi haberler yaptı. Muhalif medya da buna dahil oldu. O nedenle Süleyman Soylu ile sürekli adım birlikte anıldı. İlk gözaltına alındığımda bana Murat Çelik’in imzalamam için verdiği 8-10 sayfalık ifadeden Süleyman Soylu ve ailesi ile ilgili hiçbirini bilmediğim ve duymadığım suçlamalar vardı. Aslında Süleyman Soylu’yu, ailesini ve diğer adı geçen bakanlar ve bürokratlar hakkında sanki benim bir bilgim, görgüm varmış gibi şuanda söylemek istemediğim bir sürü suçlamalar vardı.

Bu suçlamaların altını kendilerince doldurmak için adı geçen bürokrat ve bakanlarla ortak tanıdıklarımın üzerinden bir kurgu yapılarak “sanki ortak tanıdıklarımın aracılığıyla bu bilgilere vakıf olduğum şeklinde, profesyonelce bir kurgu oluşturmuşlardı.

Bu anlattıklarımı doğrulayan hususlar da şunlardır. Erkan Doğan olayı ve örgüt suçlamasına ilişkin daha önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen takipsizlik kararları mevcuttur. İfade vermeyi kabul etmediğim günün ertesi günü bu iki olaya ait takipsizlik kararları kaldırıldı. Ayrıca, gözaltına alındığım görüntüler, ifade vermeyi kabul etmedikten sonra ertesi gün medyaya servis edildi. Eğer devlet büyükleri ve bürokratlar ile ilgili ifade vermeyi kabul etseydim takipsizlik kararları kaldırılmayacak ve medyaya servis edilen gözaltına alınma görüntüleri de medyaya servis edilmeyecekti.

Memur ve emekli ocak ayında ne kadar zam alacak? 99 Bin 360 memur alımı için başvurular başladı! İşte o kadrolar... Sahte mehdi Mustafa Çabuk ve müritlerine şafak operasyonu Meteorolojiden birçok il için sağanak yağış uyarısı! Ağır cezası var Dün başörtüsü bulundu, bugün de kıyafeti