Bakan Karaismailoğlu: Bütün yollar 80 milyon vatandaşımızın verdiği vergi ile yapılıyor

24 TV'de yayınlanan 'Arafta Sorular' programında Esra Elönü'nün sorularını cevaplayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Geçmediğim yolun parasını niye ödüyorum?" şeklinde yapılan eleştirilere yanıt verdi. Karaismailoğlu, "Çok garip bir soru. Zaten herkes Van’da veya Hakkari’de yapılmış bir yoldan geçmiyor. O yollar da 80 milyon vatandaşımızın verdiği vergi ile yapılıyor." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Esra Elönü sunumuyla 24 TV ekranlarında yayınlanan Arafta Sorular programına konuk oldu. Burada önemli açıklamalarda bulunan Bakan Karaismialoğlu, "Biz, yap-işlet-devret modeliyle 38 proje yaptık. Devletin cebinden bir kuruş çıkmadan 37,5 milyar dolar yatırım yaptık" dedi.

"BİZ ONLARA BAKSAYDIK BU İŞLERİN HİÇBİRİNİ YAPAMAZDIK"

Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

2053'ün planlarını yapan bir Türkiye'nin Ulaştırma Bakanı'yım, hedeflerimiz var, yönümüz belli, çizgimiz belli

Çok mütevazı olmaya gerek yok, İstanbul'u navigasyondan daha iyi bildiğimi söyleyebilirim

İstanbul'un dertleriyle dertlenecek yöneticilere ihtiyacı var. 94'ten önce hiçbir raylı sistemi olmayan bir İstanbul vardı. İnşallah tekrar o günlere dönmez.

İBB'yi engelleseydik, inşaatı devam eden metro hattının üzerine hafriyat dökerken onları engelleyebilirdik.

Muhaliflik, ülkenin menfaatlerine karşı olmak değildir. Biz, onlara baksaydık bu işlerin hiçbirini yapamazdık. Bizim hedeflerimiz var.

"2030 YILINDAN SONRA DEVLET PROJELERE HİÇBİR KATKIDA BULUNMAYACAK"

Karaismailoğlu, Esra Elönü'nün "Neden geçmediğim yolun parasını ödüyorum?" sorusunu nasıl buluyorsunuz? sorusuna ise şöyle yanıt verdi;

Çok garip bir soru. Zaten herkes Van'da veya Hakkari'de yapılmış bir yoldan geçmiyor. O yollar da 80 milyon vatandaşımızın verdiği vergi ile yapılıyor. Mantık aynı. O yoldan da geçmiyorsunuz. Ama bu tarafta fizibilitesi uygun proje yaptığınız zaman önemli bir kısmını kullanıcıdan alıyorsunuz. Kuzey Marmara Otoyolu 8 milyar dolarlık projedir. Yapım sırasında devletten bir kuruş çıkmadan dış finans bir yatırımcı getirerek yaptırdı. Avrasya Tüneli devletin kasasından bir kuruş çıkmadan 4 yılda bitirilen bir projedir. İşletme masraflarını da işletmeci sağlıyor. Bunu devlet yapmış olsaydı cebinden harcayacak ve işletme masrafı yapmış olacaktı. Önümüzdeki yoldan itibaren ülkemiz kazanmaya başlayacak. 2030 yılından sonra devlet projelere hiçbir katkıda bulunmayacak. 2040 yılına geldiğimizde devletin en büyük yatırımcı bakanlığı olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı devletten bir kuruş almadan kendi yaptığı yatırım bütçesini projelerden gelen gelirler ile oluşturacak. Kullanmadığım yola para vermek cümlesi anlamsız.

Akaryakıtta son durum! İşte güncel benzin ve motorin fiyatları Cenazeye giden midibüs devrildi! Ölü ve yaralılar var... Otobüsler küle döndü! Kundaklama şüphesi...
Sonraki Haber