3,5 milyon doz aşı bu sabah Türkiye'de

Son dakika haberine göre, 3,5 milyon doz aşı daha bu sabah Türkiye'de olacak. Flaş gelişmeyi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "İnaktif aşıların 10 milyon dozluk 2. sevkiyatının birinci bölümü hafta sonu elimize ulaşmıştı. Bu sabah ikinci bölümü ülkemize ulaşmış olacak." sözleri ile duyurdu...

 Türkiye Çin'den ilk etapta 3 milyon doz aşıyı Türkiye'ye getirmiş, bu aşılar kontrollerin ardından 13 Ocak itibariyle sağlık çalışanlarından başlanarak vurulmaya başlanmıştı. 

Bu hafta başında ise 10 milyon dozluk 2. sevkiyatın ilk kısmı Türkiye'ye getirilmişti. 

6,5 milyon dozluk bu sevkiyattaki aşıların testlerine başlanırken, 2. partinin kalan dozlarıyla ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2. sevkiyatın eksik olan 3,5 milyon dozluk kısmının ise bu sabah Türkiye'de olacağını duyurdu. 

Koca, gelişmeyi sosyal medyadan şu sözlerle paylaştı: 

Bu gelişme ile birlikte Türkiye, Çinli Sinovac şirketi ile yaptığı 50 milyon dozluk anlaşmanın 13 milyon dozunu tedarik etmiş olacak.

Türkiye süreçte 37 milyon doz daha CoronaVac aşısını alacak.

Bu arada Türkiye genelinde yapılan aşılama çalışmaları ise devam ediyor. 

Aşılamada en son 75-80 yaş arasındaki vatandaşlar çalışmaya dahil edilmişti.

Haber yayına hazırlandığında aşılamanın 1 milyon 698 bin 64'e ulaştığı görüldü. 

Fransız devi Paris Saint-Germain'in hedefindeki isim Semih Kılıçsoy Magıc Johnson'un oğlu EJ'in görüntüsü şoke etti Çılgın Sayısal Loto sonuçları 28 Eylül 2024!
Sonraki Haber