Bakan Şimşek'ten asgari ücret açıklaması: Yaşam standartları yükselecek

Kamuoyunda aylardır tartışılan 2024 yılında emekli olanların 2025 yılında emekli olacaklara göre yüzde 35 daha fazla maaş alması konusunda ise Işıkhan:

Kamuoyunda bize gelen sorular arasında EKK’da biz bunu tartıştık, bazı dönemlerde enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde bu tür konular gündeme gelebiliyor. Aylık bağlama oranlarına ilişkin farklılıklar ortaya çıkabiliyor. Emeklilik sistemi ile çok fazla oynamayı düşünmüyoruz. Biz tek başımıza müdahale edemeyiz. Diğer bakanlıklarımızın bun konuda hassasiyet gösterdiklerini biliyorum. Konuyu ince eleyip sık dokumak gerekiyor bu tür durumlarla daha önce karşılaştık. SGK ve Bakanlık olarak bizim çalışanlarımızın daha çok üretimine, çalışmasına ihtiyacımız var. Emeklilik bir haktır. Belli bir çalışma süresini doldurduktan sonra hepimiz emekli olacak. Vatandaşlardan ricam şudur ki sağlıklı iken çalışmaya, üretmeye ülkemizin ekonomik anlamda büyümesini sağlamak amacıyla daha fazla üretmeye ihtiyacımız var. Sistemde ne kadar kalırlarsa emekli aylıklarının yüksek olacağını öngörüyoruz.

Hakan Şükür'den tepki çeken Fethullah Gülen paylaşımı Galatasaray ligi şampiyon tamamlayacak! Fenerbahçe'ye 3 puan fark... FETÖ elebaşının ölümünü hangi gazete nasıl gördü? FETÖ elebaşı Gülen’in ölümü sonrası Pensilvanya'daki evi görüntülendi! Yenidoğan Çetesi'nin sakat bıraktığı çocuklar da var! Bakan Şimşek: Yaşam standartları yükselecek