Bakan Şimşek'ten asgari ücret açıklaması: Yaşam standartları yükselecek

Tabi biz vatandaşlarımızın tercihine müdahale edecek bir noktada değiliz. Her bir vatandaşımız e-Devlet'ten bunu rahatlıkla görebilir. Dilekçesini verip emekli aylığı hak kazanabilir. Sistemde kalıp çalışmayı tercih etmelerini ben rica ediyorum. Vatandaşlarımız aslında çalışabilirler, nitelikli personelin iş gücü kaybı da ortaya çıkacaktır. Piyasa o kadar dinamik ki iş gücü açığının olay ve kısa sürede kapatılacağını öngörebiliriz. Sayın Cumhurbaşkanımız bile nasıl özveri ile çalışıyor.

Almanya’da insanlar 40 yıl prim ödüyorlar, 20 yıl emekli aylığı alıyorlar, bizde tam tersi, 20 yıl prim ödüyorlar 40 yıl emekli aylığı alıyorlar. Ne kadar çok prim ödersek ve prime esas kazancımızı yüksek gösterirsek emekli aylığımız da yüksek olacak.

Kısa sürede emekli olmayı tercih edersek tabi ki emekli aylığımız düşük olacaktır. En düşük emekli aylığını biz 12.500 TL’ye çıkardık, sanki zannediliyor ki emeklilerimizin büyük bir kısmı 12.500 TL alıyor, hayır yanlış 50-60-80 bin TL emekli aylığı alan vatandaşlarımız söz konusu.

Hakan Şükür'den tepki çeken Fethullah Gülen paylaşımı FETÖ elebaşının ölümünü hangi gazete nasıl gördü? Galatasaray ligi şampiyon tamamlayacak! Fenerbahçe'ye 3 puan fark... Şanlıurfalı işçiye 3 gün işkence edilip, böcek yedirildi FETÖ elebaşı Gülen’in ölümü sonrası Pensilvanya'daki evi görüntülendi! Yenidoğan Çetesi'nin sakat bıraktığı çocuklar da var!