Bakteriler uzayda seyahat edebiliyor

Bakterilerin uzayda senelerce hayatta kalabildiği tespit edildi. Koloniler kurarak yaşamın imkansız olduğu uzay ortamında hayatta kalabildiği belirlenen bakterilerin bu özelliğinin gezegenler arasında yer değiştirebileceklerini gösterdiği ifade edildi. İnanılmaz keşif dünyanın çevresindeki yörüngesinde ilerleyen Uluslararası Uzay İstasyonu'nun dış yüzeyinde yapılan inceleme sonucunda yapıldı.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nun dış yüzeyinde bilim insanları tarafından bir araştırma gerçekleştirildi.

Bu araştırma sonucunda bakterilerin uzayda senelerce hayatta kalabildiğini belirleyen bilim insanları, bu keşfin uzaydaki yaşam formlarının gezegenler arası yer değiştirebileceğini gösterdiğini belirttiler.

Üç sene sürdüğü belirtilen deneyde yüzeye yerleştirilen ‘Deinococcus radiodurans’ adlı bakterilerin uzayda üç seneye kadar hayata tutunabildiği belirlendi.

KOLONİLER OLUŞTURUP BİRBİRLERİNİ HAYATTA TUTUYORLAR

Hayatta kalmak için en az 0.5 mm’lik koloniler oluşturan bakteriler, uzaydaki yüksek radyasyon seviyeleri ve aşırı soğuğa bu sayede direnç gösteriyor. Yüzeyde kalanlar bir katman oluşturarak, altta kalan bakterilerin hayata tutunması için koruyucu bir tabaka oluşturuyor.

Araştırmada yapılan tespitler bakterilerin, kümelenerek Dünya ve Mars ya da evrenin herhangi bir yeri arasında seyahat yapabileceğini ve canlı kalabileceğini ortaya koyuyor.

Antalya'da okullar tatil mi? 29 Kasım Dünya ne günü? Filistin Dayanışma Günü ne zamandır var? Meteoroloji uyardı: Sıcaklıklar 10 ila 12 derece düşecek!
Sonraki Haber