Barış Manço neden öldü? Ölüm zamanı ne zaman? Vefat tarihi! Hastalığı neydi? Aslen nereli? Çocukları kimler?

Barış Manço neden öldü? Türk müziğinin sevilen isimlerinden Barış Manço ölüm yıldönümünde saygıyla anılıyor.Farklı müzik tarzı ile birçok yaştan insanların sevgisini kazanan Barış Manço yaptığı televizyon programları ile çocukların gönlünde taht kurmuştur.Ölümünün üzerinden yıllar geçmesine rağmen şarkıları hala insanlar tarafından söyleniyor.Peki Barış Manço neden öldü? Ölüm zamanı ne zaman? Vefat tarihi! Hastalığı neydi? Aslen nereli? Çocukları kimler? Sorularının detayları haberimizde...

Barış Manço neden öldü? Türk müziğine kazandırdıkları ve farklı tarzı ile birçok hayran kitlesi oluşan Barış Manço ölüm yıldönümünde saygıyla anılıyor. Ünlü isimi anmak için çeşili etkinlikler düzenleniyor.Halka açık şekilde "Barış Manço'yu Sevgiyle Anıyoruz" etkinliği Barış Manço'nun ölüm yıldönümü olan 1 Şubat Cuma günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde saat 20:00'de başlayacak.Peki Barış Manço neden öldü? Ölüm zamanı ne zaman? Vefat tarihi! Hastalığı neydi? Aslen nereli? Çocukları kimler? Sorularının cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz...

"Barış Manço'yu Sevgiyle Anıyoruz" etkinliği Barış Manço'nun ölüm yıldönümü olan 1 Şubat Cuma günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde saat 20:00'de başlayacak. Aydilge'nin konser vereceği gecede Manço'nun ailesi, dostları, sevenleri bir araya gelecek ve onun şarkılarını söyleyecek.

'ADAM OLACAK ÇOCUK'UN MİNE ABLASI PİYANO BAŞINDA

Kadıköy Belediyesi'nin, Manço ailesi ve Halkbank'ın desteğiyle 2010 yılında müze haline dönüştürülen Barış Manço'nun yaşadığı, eserlerini ürettiği Moda'daki 81.300 posta kodlu evi 31 Ocak 24:00'e kadar açık olacak. 1 Şubat günü ise müze kapanış saati olan 17:00'ye kadar görülebilecek. Barış Manço'nun heykelinin yanı sıra, eşyalarının görülebileceği müze evinde, 'Adam Olacak Çocuk' programında Barış Manço'ya piyanosu ile eşlik eden Mine Mucur yine piyanosunun başında Barış Manço parçaları çalacak, solist Nebi Birgi şarkılarını söyleyecek.

BARIŞ MANÇO ANISINA İLLÜSTRASYON KİTABI

Etkinliklerin yanı sıra Kadıköy Belediyesi Barış Manço'nun anısına, Barış Manço'nun şarkılarının çizimlerinin yer aldığı bir illüstrasyon kitabı da okuyucu ile buluşturacak. 10 bin adet basılan ve karikatür sanatçısı Gökçe Akgül tarafından çizilen illüstrasyonlarda Barış Manço'nun 'Arkadaşım Eşek', 'Nane Limon Kabuğu', 'Ayı', 'Süper Babaanne', 'Domates, Biber, Patlıcan' gibi dilden dile, kuşaktan kuşağa dolanan 13 parçasının çizimleri yer alıyor.

Barış Manço kimdir?

Barış Manço, Türkiye'de Anadolu Rock kültürünün kurucularındandır. Taraflı tarafsız herkes tarafından sevilen Manço, 2 Ocak 1943'te İstanbul Üsküdar'da doğmuştur. Müziğe başlangıcının çıkışı Galatasaray lisesinden olmuştur. Daha sonra Şişli terakki lisesinde eğitimini tamamlayan usta sanatçı yüksek öğrenimini Belçika Kraliyet Akedemisi'nde yapmıştır. Bestelediği 200'ün üzerindeki şarkısı, kendisine on iki altın ve bir platin albüm ve kaset ödülü kazandırdı. İşte Barış Manço'nun aldığı ödüller;

Barış Manço ödülleri;

1987 yılında Belçika tarafından "Türk Kültür Elçisi" unvanı.
1991'de "Türkiye Devlet Sanatçısı" unvanı
1991 yılında Japonya Soka Üniversitesi "Uluslararası Kültür ve Barış Ödülü
1991 yılında Hacettepe Üniversitesi "Sanatta Onursal Doktora" unvanı
1992 yılında "Fransız Edebiyat ve Sanat Şövalyesi" unvanı. Ekim ayında İstanbul Fransız Sarayı'nda düzenlenen törenle aldı.
Belçika'nın Liège şehri "Onursal Hemşeri" unvanı
1994 yılı Kocaeli Üniversitesi tarafından Türk insanını ve Türkiye'yi çalışmalarıyla Dünya'ya tanıttığı sebebiyle verilen "Barış Diploması"
1995 yılında Denizli Pamukkale Üniversitesi "Çocuk Eğitimi Alanında Onursal Doktora" unvanı
1995 yılında Japonya Min-On Vakfı "Yüksek Şeref Madalyası"
Uluslararası Teknoloji Ödülü
Belçika Krallığı Leopold II Şövalyesi Nişanı
1995 yılında Türkmenistan Cumhurbaşkanı Saparmurat Türkmenbaşı tarafından verilen "Türkmen Vatandaşlığı" unvanı
200'ün üzerinde şarkısı olduğu için 12 altın ve bir platin albüm ve kaset ödülü kazandı.
Onursal Evlad Unvanı
3000'in üzerinde plaket ve ödül.

Barış Manço'nun ölümü;

31 Ocak 1999 gecesi saat 23.30'da İstanbul Moda'daki evinde kalp krizi geçirdi ve daha sonra kaldığı hastanede saat 1.30 civarında hayatını kaybetti. Sevenlerini büyük bir yasa boğan usta sanatçının şarkıları günümüzde hala gencinden yaşlısına herkesin dilinde.

Doğukan Manço kimdir?

Doğukan Hazar Manço, 19 Mayıs 1981 tarihinde Belçika'da Liege şehirinde doğdu. Çocukluğu Belçika'da geçen Doğukan Manço, ünlü sanatçı Barış Manço'nun büyük oğludur.

2000 – 2008 yılları arası Amerika'nın Florida eyaletinde mimarlık fakültesinde eğitim gördü. Doğukan, öğrencilik yıllarında garsonluk da yaptı, okulun servis şoförlüğünü de yaptı. Ayrıca, Florida Türk Radyosu'nda her pazar günü program yaptı.

Doğukan Manço, 1998-2000 yılları arasında radyo programcılığı yaptı. 2008-2010 yılları arasında sadece Barış Manço anma etkinliklerinde ve sosyal sorumluluk projelerinde DJ'lik yapmaya başladı. 2011 yılı itibariyle profesyonel DJ olarak festival ve çeşitli organizasyonlarda yer almaya başlayan Doğukan, Drift motor sporuyla da uğraşmaktadır.

2012 yılında "Manço Prodüksiyon" adında bir müzik şirketi kurdu. Ve ilk olarak babasının 1976 yılında bestelediği "Nick the Chopper" adlı parçasını yeniden düzenledi ve "Binlik Demlik" adını verdiği single çalışmasıyla müzik marketlerde yerini aldı.

Doğukan Manço, 7 eylül 2012 tarihinde Moda'daki Barış Manço Müzesi'nde, aile arasında yapılan törende 6 yıldır birlikte olduğu Tuğba Macit'le evlendi.

Gülpembe

Barış Manço

Sen gülünce, güller açar, Gülpembe
Bülbüller seni söyler
Biz dinlerdik, Gülpembe
Sen gelince, bahar gelir, Gülpembe
Dereler seni çağlar
Sevinirdik, Gülpembe
Güz yağmurlarıyla, bir gün göçtün gittin
Inanamadık, Gülpembe
Bizim iller sessiz
Bizim iller sensiz
Olamadı, Gülpembe
Dudağımda son bir türkü, Gülpembe
Hala hep seni söyler, seni çağırır, Gülpembe
Güz yağmurlarıyla, bir gün göçtün gittin
Inanamadık, Gülpembe
Bizim iller sessiz
Bizim iller sensiz
Olamadı, Gülpembe
Dudağımda son bir türkü, Gülpembe
Hala hep seni söyler, seni çağırır, Gülpembe
Gözlerimde son bir umut, Gülpembe
Hala hep seni arar, seni bekler, Gülpembe
Dudağımda son bir türkü, Gülpembe
Hala hep seni söyler, seni çağırır, Gülpembe
Gözlerimde son bir umut, Gülpembe
Hala hep seni arar, seni bekler, Gülpembe
Dudağımda son bir türkü, Gülpembe
Hala hep seni söyler...

Can Bedenden Çıkmayınca

Barış Manço

Kara haber tez duyulur, unutsun beni demişsin,
Bende kalan resimleri mektuplari istemişsin.
Üzülme sevdiceğim bir daha çıkmam karşına,
Sana son kez yazıyorum hatıralar yeter bana.
Unutma ki dünya fani, veren allah alır canı
Ben nasıl unuturum seni can bedenden çıkmayınca.
Unutma ki dünya fani, veren allah alır canı
Ben nasıl unuturum seni can bedenden çıkmayınca.
Kurumuş bir çiçek buldum mektuplarin arasinda
Bir tek onu saklıyorum, onu da çok görme bana
Aşkların en güzelini yaşamıştık yıllarca
Bütün hüzünlü şarkılar hatırlatır seni bana.
Kırıldı kanadım kolum, ne yerim var ne yurdum
Gurbet ele düştü yolum, yuvasız kuşlar misali
Selvi boylum senin için katlanırım bu yazgıya
Böyle yazmışsa yaradan kara toprak yeter bana
Unutma ki dünya fani, veren allah alır canı
Ben nasıl unuturum seni can bedenden çıkmayınca.
Unutma ki dünya fani, veren allah alir cani
Ben nasıl unuturum seni can bedenden çıkmayınca.

Galatasaray'ın Bodrum maçı kadrosu açıklandı! Kafilede üç eksik var Canlı yayında 30 bin dolar kazanan çocuk kim? Ar-Ge yapan şirketlere 59 milyar liralık dolaylı teşvik verildi
Sonraki Haber