Başkasına ait tapu nasıl sorgulanır?

Tapuya ait olan sorgu işlemleri artık internet üzerinden devletin resmi internet sayfalarından kolayca yapılabiliyor. Bu özelliğe ek olarak Internet üzerinden başkasına ait tapunun nasıl görüntülenebileceği büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, başkasına ait tapu nasıl sorgulanır? Ayrıntılar haberimizde...

Günümüzde tapu işlemleri ile ilgili bilgilere yönelik araştırmalar arttı. Artık Internet üzerinden, vergi dairesine uğramadan tapu görüntüleme işlemleri yapılabiliyor. Buna ek olarak, yine Internet üzerinden başkasına ait tapunun görüntülenebilip görüntülenemeyeceğine yönelik araştırmalar yapılıyor.  Peki, başkasına ait tapu nasıl sorgulanır? Detaylar haberimizde...

BAŞKASINA AİT TAPU NASIL SORGULANIR?

Artık günümüzde birçok farklı sorgulama internet üzerinden kolayca yapılabiliyor. Özellikle yasal süreçler altında merak edilen kişisel bilgiler, e Devlet üzerinden alınabilmektedir. Bu bağlamda başkasına ait tapu sorgulama işlemlerinin e-devlet üzerinden yapılıp yapılmadığı merak ediliyor. Ancak başkasının tapu bilgileri doğrultusunda, e-devlet kullanılarak herhangi bir sorgulama yapılamaz.

Bu sorgulama sadece ve direkt olarak tapu sahibi üzerinden gerçekleştirilebilir. E-devlet üzerinden sadece kişi kendi üzerine ait olan tapu sorgulama işlemlerini yapabilir. Zira bu durum kişisel bilgi ve haklara girdiği için gerçekleşemez.

E-DEVLET TAPU SORGULAMA

Adınıza olan tapu bilgilerini yalnızca E-devlet sistemi üzerinden sorgulayarak öğrenebilirsiniz. Bu yöntemle isim bilgisi bilinmiyorsa yeni bilgilere ulaşılamaz.

T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile beraber sisteme giriş yaptıktan sonra sistemde bulunan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü sayfasına girmelisiniz.

Bakan Tunç duyurdu! Burdur ve Karabük'e idare mahkemesi kuruluyor Acun Ilıcalı ve Çağla Altunkaya düğün sonrası davette ortaya çıktı... MasterChef'te haftanın galibi belli oluyor! 3. dokunulmazlık kimin?
Sonraki Haber