Batı basınından bir skandal daha! Türkiye’yi teröristlerin kaçış rotası gibi göstermeye çalıştılar

Türkiye’yi karalamak için yanlı haberler yapan batı basınının bir algı operasyonu daha deşifre oldu. İngiliz Guardian gazetesinin haberinde Türkiye’nin DEAŞ’lı teröristlerin Avrupa ve ABD’ye kaçış rotasının merkezinde olduğu algısı yaratmak için yapılan haberde Türkiye’de yaşayan bir Özbek’in bu konuda çalışan bir sahte pasaport şebekesinin merkezinde olduğu iddia edildi.

İngiliz Guardian gazetesinde Türkiye ile ilgili skandal bir haber yer aldı. Türkiye’nin DEAŞ’lı teröristlerin geçiş noktası gibi gösterildiği haberde terör örgütü DEAŞ’ın sahte pasaport ağı ile bazı teröristlerin Suriye’den ayrılarak Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine, ABD ve Kanada’ya gittiği iddiası yer aldı.

Haberde internet üzerinden kurulan ağın merkezinde Türkiye’de yaşayan bir Özbek olan ve aşırı dinci faaliyetlerin içinde olduğu belirtilen bir kişinin olduğu belirtiliyor. Sahte pasaport almak isteyenlerin 15 bin dolara kadar ödeme yaptıkları, haberin içindeki bir başka iddia olarak göze çarpıyor.

Guardian gazetesi, en az 10 vaka ile karşılaşıldığını ve bunların Suriye’den İstanbul’a gelerek buradan farklı ülkelere geçtiğini iddia ediyor.

Türkiye’yi karalama amaçlı yapılan haberde iki kişinin sahte pasaportlarla İstanbul’dan Meksika’ya geçerek oradan ABD’ye ulaştığı iddia ediliyor. Söz konusu kişilerin sahte Rus pasaportu taşıdığı belirtiliyor.

“TELEGRAM’DA GRUP KURDU” İDDİASI

Guardian gazetesinin haberinde sahte pasaport ağının merkezinde olduğu iddia edilen Özbek ile ilgili şu ifadeler dikkat çekti:

“Özbek'in işi o kadar iyi gidiyor ki, kısa süre önce şifreli mesajlaşma uygulaması Telegram'da 'İstanbul Global Danışmanlık' gibi resmi bir adla yeni bir kanal açtı. Büyüyen ticaret, tehlikeli aşırılık yanlılarının dünya çapındaki güvenlik servislerinin radarından sızarak geçmişteki suçlar için adaletten kaçabileceğini ve Suriye dışındaki ülkelerde potansiyel olarak terörist faaliyetlere devam edebileceklerini gösteriyor.”

İngiliz gazete sahte pasaport ağının merkezinde olduğu belirtilen kişiyle irtibata geçtiğini iddia ederek söz konusu kişinin sahte pasaport isteyen kişilerin hangi gruptan olduğunu sormadığını ve “Herhangi biriyle çalışmaya hazırım” dediğini öne sürdü.

“FARKLI FYAT TARİFELERİ VAR”

İngiliz Guardian gazetesinin haberinde söz konusu sahte pasaport şebekesinin farklı fiyat tarifeleri uyguladığı iddia edildi. Fiyatın ‘pasaportun kalitesine ve hang ülkeden geldiğine göre’ değişiklik gösterdiği belirtildi. En ucuz pasaportun içinde Schengen belgelerinin de olduğu Rus, Kırgızistan ve Kazakistan pasaportları olduğu öne sürüldü.  En pahalı pasaportların ise Avrupa ülkelerinin olduğu iddia edildi. Türkiye’yi karalamak ve yanlış algılar oluşturmak için yapılan haberde ayrıca sahte pasaport müşterilerinin arasında Taliban’dan kaçan Afganların da olduğu öne sürüldü.

SuperHaber Özel / Serkan Talan

Altın yeni haftaya nasıl başladı? Gemi yan yattı! Personel tahliye edildi... 2024 yılında anne olan ünlüler! Çocukların isimleri dikkat çekti
Sonraki Haber