Batı'nın Türkiye ve Erdoğan düşmanlığının sebebi ne?
Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan düşmanlığı ile bilinen İngiltere merkezli haber ajansı Reuters'in yayınladığı iş ilanı tepki çekti. Peki, Batı'nın Türkiye ve Erdoğan düşmanlığının sebebi ne? Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Reuters'in yayınladığı iş ilanına TRT World'ün yaptığı misillemeyi yazdı.
İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, yayınladığı iş ilanıyla tepki çekti. Türkiye düşmanı haberlere imza atan Reuters'in yayınladığı iş ilanıyla taraflı habercilik yaptığı adeta gözler önüne serildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı haberler yapılması için haberci aradığını duyuran Reuters'in Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı dikkat çekiyor. Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas, bugünkü köşe yazısında ''Batı, Erdoğan düşmanlığından bıkmıyor'' başlıklı yazı kaleme alarak Reuters'in tepki çeken iş ilanına TRT World'ün yaptığı misillemeyi yazdı.
İşte yazarın dikkat çeken o yazısı...
Haber ajansı Reuters'in Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine haber ve yorumlar yapacak gazeteciler aradığı ilanının yankıları hala sürüyor.
Cumartesi günkü yazımda belirtmiştim. Reuters verdiği ilanda Türkiye'deki ekonomik durumu taraflı ele alacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan düşmanlığı yapacak bir editör arıyordu. Bu ilan bir gerçeği daha ortaya çıkardı. Erdoğan önümüzdeki seçimlerde halk arasında ne kadar güçlü olursa olsun başta Amerika olmak üzere dış çevreler onu düşman ve diktatör ilan edecek. Bu bakımdan Türk seçmenin bilinçli davranması çok önemli. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu olaya nasıl tepki verir bilmiyoruz ancak TRT World verdiği bir iş bir iş ilanıyla misilleme yaptı. İşin ilginç yanı TRT World'ün ilanı Reuters'in aksine tamamen gerçekleri yansıtıyordu.
İlan şöyle yorum sizin: "Birleşik Krallık hükümetlerinin art arda gelen koronavirüs salgını, Brexit, küresel ekonomik kriz gibi büyük meydan okumalara yanıt vermekte başarısız olması, İngiliz siyasetini bir karmaşa içine soktu. Kısa süreli İngiliz hükümetleri, ülkenin geleceğini belirsizlik içinde bırakıyor ve İngiltere'yi Avrupa'dan uzaklaştırıyor. Kraliçe Elizabeth'in ölümüyle birlikte, Orta Çağ'dan kalma bir yönetim biçimi olarak Kraliyet'in modern çağda varlığı tartışmaları hız kazandı. Bu konularda kapsamlı haberler yapabilecek, kalemi kuvvetli muhabirlere ihtiyacımız var."