BAYRAM ALIŞVERİŞİNİZİ ‘HAYIR ÇARŞISI’NDAN YAPIN, GAZZE’YE DESTEK OLUN!

SuperHaber, KADEM'in Filistinliler için düzenlediği ‘Hayır Çarşısı’nı görüntüledi.

KADEM Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekmek ve Filistinlilere yardım etmek amacıyla "Gazze’ye Kardeş Payı" kampanyası başlattı.

Neslişah Sultan Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Hayır Çarşısı’nda elde edilecek gelirler Gazze’ye gönderilecek.

Kampanya kapsamında toplanan bağışlar Kızılay’ın gemileriyle Gazze’ye ulaştırılacak gıda ve hijyen malzemesi olarak kullanılacak.

SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, ‘Hayır Çarşısı’na giderek yardım seferberliğine ortak oldu.

‘’AMACIMIZ AÇLIKLA, SUSUZLUKLA MÜCADELE EDEN GAZZE HALKINA BİR NEBZE DE OLSA FAYDALI OLABİLMEK’’

SuperHaber mikrofnuna konuşan KADEM’den yetkili isim, ‘’Bu kermes bu kampanyanın ilk ayağı. Amacımız açlıkla, susuzlukla ve yoklukla mücadele eden Gazza halkına bir nebze de olsa faydalı olabilmek. Giyimden züccaciye, kırtasiyeden aksesuara kadar ürünler satılıyor. Piyasadan biraz daha uygun fiyatlı. Gazze’ye yardımları en güvenli şekilde ulaştırabilen Kızılay, Mersin limanından yüklediği tırları, Ariş limanına ulaştırıyor. Oradan tırlara yüklenen malzemeler Gazze’ye ulaştırılıyor. Bizim çocuklarımız bayramlık giymeye alışkın. Çocuğumuza bayramlığını buradan alırsak hem kendi çocuğumuzu sevindirmiş oluruz, hem de Gazzeli bir çocuğun yüzünü güldürürüz.’’ dedi.

‘’GAZZELİLER İÇİN BURADAYIZ’’

Kermeste yardım için satış yapan bir kişi, ‘’Gazzeliler için, insanlığa hizmet için buradayız. Herkesi hayra davet ediyoruz.’’ sözlerini kullandı.

‘’GAZZELİLERLE EKMEĞİMİZİ BÖLÜŞÜYORUZ’’

Yüksel’e konuşan genç kadın, ‘’Gazze’de görmeye tahammül edemeyeceğimiz görüntüler yaşanıyor. Bir damla su gibi düşünüyorum. Elimizden gelen yardım ne olursa onu yapmaya çalışıyoruz. Oraya giderek, yaraları sarmaya çalışabiliriz. Onlarla ekmeğimizi bölüşüyoruz.’’ şeklinde kullandı.

‘’HASILATIMIZ BOL OLSUN, KARDEŞLERİMİZİN DE GÖNLÜ ŞEN OLSUN’’

Kermeste hem satıcı olan hem de gönüllü olarak alışveriş yapan kadın, ‘’Oğluma, kendime çok şey aldım. Buradan alışveriş yapıldığı zaman vicdanımız hiç sızlamıyor. Çünkü gidecek yer, hayır yeri. Rabbim çarşımızı pazar eylesin. İnşallah çarşımızı hasılatımız bol olsun. Kardeşlerimizin de gönlü şen olsun.’’ ifadelerini dedi.

Hayır Çarşısı SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

2 ilimizden acı haber: 31 ilde sağanak ve sel hayatı felç etti! Penceredeki teyze "Aç köpekler" diye bağırdı Sel sonrası heyelan kamerada! "Allah'ım sen yardım et" Metin Arolat'ın sahnedeki son görüntüleri ortaya çıktı Belediye başkanının korumasından 2 kişiye silahlı saldırı 5 kişinin öldüğü ''makas atma'' faciasında karar belli oldu!