Bengü'ye Van konserinde protesto ve tepki yağdı! "Ne mutlu Türküm diyene"

28 Haziran 2024 tarihinde Van'da Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği Van Kültür Yolu Festivali kapsamında konser veren şarkıcı Bengü, konser sonunda "Ne mutlu Türküm diyene" sözlerini kullandı.

28 Haziran 2024 tarihinde Van'da Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği Van Kültür Yolu Festivali kapsamında konser veren şarkıcı Bengü, konser sonunda "Ne mutlu Türküm diyene" sözlerini kullandı.
Bu sözleri bazı izleyiciler tarafından protesto edildi. Protestolar sırasında sahneye pet şişeleri fırlatıldı. Bengü, yaşanan olaylar sonrası bir açıklama yaparak sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve kimseyi kırmak istemediğini belirtti.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE DEDİ

Bazı kaynaklara göre Bengü, konseri "Ne mutlu Türküm diyene" sözleriyle bitirirken, bazı kaynaklara göre ise bu sözleri şarkı arasında söylediği aktarılıyor. Her iki durumda da, bu sözler bir grup izleyici tarafından tepkiyle karşılandı. Tepkiler üzerine sahneye pet şişeleri fırlatıldı ve gerginlik yaşandı.

BENGÜ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan olayların ardından Bengü, sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaptı. Açıklamasında şunları söyledi:

"Van'daki konserimde söylediğim sözlerin yanlış yorumlandığını üzülerek gördüm. Kimseyi kırmak ve incitmek gibi bir niyetim asla olmadı. Aslında birlik ve beraberlik mesajı vermek istedim. Van'ı ve Vanlıları çok seviyorum. Bu güzel şehirde yaşadığım bu tatsız olay için özür dilerim."

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Bengü'nün sözleri ve yaşanan olaylar sosyal medyada da yankı buldu. Bazı kullanıcılar Bengü'nün milliyetçi bir mesaj verdiğini ve bu nedenle protesto edildiğini savunurken, bazı kullanıcılar ise özgürce ifade hakkını savundu ve Bengü'ye yapılanı kınadı.

Bengü'nün özür dilemesinin ardından gerginlik yatıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı olayla ilgili bir açıklama yapmadı.

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Netanyahu'ya yol gözüktü! İş ve siyaset dünyasını yasa boğan vefat! AK Parti'den kılıç çeken teğmenlere ilişkin yeni açıklama!
Sonraki Haber