Berat Kandili'nde oruç tutulur mu? Kandil'de yapılması gereken ibadetler!

Berat Kandili'nde oruç tutulur mu? Mübarek üç ayların içerisinde yer alan Berat Kandili'ne az bir süre kaldı. Kandilin yaklaşması ise Berat Kandili'nde oruç tutulup tutulmayacağı merakla araştırılmaya devam ediliyor. İslam alemi için en değerli olan üç aylardan Şaban ayı içerisinde bulunan Berat Kandili en özel kandillerden biri olarak bilinir. Peki, Berat Kandili'nde oruç tutulur mu? Kandil'de yapılması gereken ibadetler! Detaylar haberimizde...

Berat Kandili'nde oruç tutulur mu? Berat Kandili de üç ayların ikincisi şaban ayının 15'inci gecesine denk gelmektedir. Müslümanlar için en özel kandillerden biri olan Berat Kandili'ne kısa bir süre kaldı. Kandilin yaklaşması ile birçok kişi bu özel günde oruç tutulacak mı? sorusunu araştırmaya devam ediyor. Kandil'de yapılabilecek en güzel ibadetleri sizler için araştırdık. Peki, Berat Kandili'nde oruç tutulur mu? Kandil'de yapılması gereken ibadetler! Detaylar haberimizde... 

BERAT KANDİLİ'NDE ORUÇ TUTULUR MU?

Dinimize göre berat; temize çıkma, ilahi af, günahlardan arınma ve rahmete naif olma anlamlarına geliyor; Peygamber efendimiz de Berat Kandili hakkında şöyle buyurduğu ifade ediliyor:

"Şaban ayının 15'inci gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim' buyurur."

BERAT KANDİLİ ÖNEMİ VE FAZİLETLERİ NELERDİR?

Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla; hata, suç ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı; affedilmenin yanında affedici olmayı da, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu da kazandırır.

Bu geceyi ibadet ve taatle geçirmenin çok sevabı ve feyzi vardır. Bu konuda Resul-u Ekrem şöyle buyurmuştur:"Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (şaban ayının on dördüncü günü) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: 'Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim' buyurur." (Ibn Mâce)Ayrıca, Berat gecesi, Kuran-ı Kerimin Levh-i Mahfuzdan dünya semasına toptan indirildigi gecedir. Buna inzal denir. Kadir gecesinde ise Peygambere ilk kez ve parça parça indirilmeye başlanmıştır. Buna da tenzil denir.

Gündemde 3. Dünya Savaşı ve asgari ücret zammı var! 13 il için sarı, 11 il için turuncu alarm! Kar tatili üniversiteler için geçerli mi? Kar tatili kimler için?
Sonraki Haber