Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınına ilişkin dava ertelendi

Beşiktaş'ta gece kulübünde tadilat sırasında çıkan, 29 kişinin yaşamını yitirdiği yangına ilişkin iş yeri sahiplerinin de aralarında bulunduğu 5'i tutuklu 22 sanığın yargılandığı dava 9 Aralık'a ertelendi.

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesince, Marmara Cezaevi'nin karşısındaki salonda görülen duruşmada, 5 tutuklu sanık, bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

Müştekiler, avukatları ve izleyicilerin de katıldığı duruşmaya bazı müştekiler, bulundukları şehirlerdeki adliyelerden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

Savunmasını yapması için söz verilen tutuksuz sanıklardan eski Beşiktaş Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Koray Bayraktaroğlu, yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ise sabır dileyerek, başkan yardımcısı olarak görevinin ruhsat talepleri sonrası denetim müdürlüğünün işlerini yapıp yapmadığını kontrol etmek olduğunu ifade etti.

2007 yılında verilen ruhsatın hukuka uygun olduğunu savunan Bayraktaroğlu, "Ruhsatın verilmesinden yaklaşık 8 ay sonra kendi isteğimle emekli olarak belediyeden ayrıldım. Söz konusu yere bildiğim kadarıyla bizim verdiğimiz ruhsattan sonra 4 kez daha ruhsat verilmiştir. Her verilen ruhsat önceki verilen ruhsatı ortadan kaldırır. Bu olaya sebep verecek herhangi bir davranışım söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

Bayraktaroğlu, beraatine karar verilmesini istedi.

İtfaiye Çavuşu sanık Fazlı Yavuz ise yazdığı raporun 2002 yılı yönetmeliğine göre uygun ve doğru olduğunu, İtfaiyenin bir kez denetime gittiğini, ikinci kez gitme yetkisinin olmadığını kaydederek, beraatini talep etti.

Eski İtfaiye Teknik Müdür Yardımcısı sanık Şükrü Öztürk, 1982-2014 yılları arasında itfaiyede çalıştığını belirterek, "Raporun içeriğini okudum, müdür yerinde olmadığı için müdür yerine imza attım. 2006 yılında o günkü şartlara göre itfaiye, eksiklik var mı yok mu diye bakmaya gider. Ben hiçbir zaman iş yerine gitmedim. Ruhsatın yenilenmesi görev alanımızın dışındadır." dedi.

Belediyede çalışan kamu görevlisi sanık Lalehan Taşdelen Başkaya ise 2017-2019 yılları arasında Beşiktaş Belediyesi'nde görev yaptığını dile getirerek, "Herhangi bir imza sorumluluğum yoktur. Denetim yetkim yok, en alt kademede görev yapmaktayım. 2018'de verilen ruhsat devir ruhsatıdır. Mekan denetleme yetkim yok. Oluşan elim kazada herhangi bir dahlim ve suçum yok." diye konuştu.

Duruşmada söz verilen müşteki aileler de de sanıklardan şikayetçi olduklarını ifade etti.

Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, sanıklardan Fatma Dörtgül'ün tutuklanmasını talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Dörtgül'ün tutuklanması talebini reddetti.

Tutuklu 5 sanığın bu hallerinin devamına karar veren heyet, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 9 Aralık'a erteledi.

Suat Kekimoğlu Kimdir, Ne İş Yapıyor? Suat Kekimoğlu Boksör Mü? Merkez'in faizleri 2.5 puan indirmesi piyasalarda nasıl yankı buldu? Şinasi Yüzbaşıoğlu Ne Terfi Aldı? Kaçıncı Sınıf Emniyet Müdürü?
Sonraki Haber