Beyaz Türkler Araplara karşı ama Dubai çikolatasına hayran

Arap dünyası ve göçmenlere karşı duydukları öfkeyle bilinen Beyaz Türklerin Dubai çikolatasına olan düşkünlükleri şaşırtıcı boyutta.

Eğitimli, şehirli ve modern olarak kendini tanımlayan bu gençler, Arap kültürüne ve göçmenlere karşı önyargılı bir tutum sergilerken, sosyal medyada popüler olan bir Dubai çikolatası için saatlerce kuyrukta beklemeyi göze alıyorlar.  Basit bir TikTok şişirmesi olan o çikolata nasıl bir anda gençleri hipnotize etti.

Türkiye'de son dönemde eğitimli ve kendini 'Beyaz Türk' olarak nitelendiren kesimlerde, Araplara yönelik ciddi bir ön yargı ve hatta nefret göze çarpıyor. Özellikle sosyal medyada Arap ülkelerine ve kültürüne dair küçümseyici ifadeler sıkça kullanılıyor. Fakat aynı kesim Dubai çikolatasını da çok sevdi. Onun için neler yapmadılar ki! Yüzlerce metreyi bulan bu kuyrukların başını bizzat iyi eğitimli, kendini Beyaz Türk olarak tanımlayan gençelr çekiyor. Görünüşe bakılırsa, bu 'elit' tabaka, Araplara ve onların kültürüne karşı duyduğu antipatiyi, Dubai çikolatası söz konusu olunca bir kenara bırakabiliyor.

Bu Kadar Çikolata Sevgisi Neden?

Kendilerini "dünya vatandaşı" olarak gören, batı kültürüne öykünen ve bu kültüre dair her detayı içselleştirmeye çalışan bu gençlerin, Arap dünyasına karşı duyduğu tepkiyi bir kenara bırakmalarının nedeni ne olabilir? Görünen o ki, burada temel faktör sosyal medyanın yarattığı trendlerden geri kalmama kaygısı. Bir şey popüler oldu mu, hemen peşinden gitmek ve o 'akımda' yer almak, Türkiye’deki birçok genç için prestijli bir davranış biçimi haline gelmiş durumda. Bu gençler, Dubai çikolatası için oluşan kuyruklarda sıraya girmeyi, sosyal medya profillerinde sergileyebilecekleri bir 'deneyim' olarak görüyorlar.

İkiyüzlülük ve Tutarsızlık: Araplara Önyargı Ama Dubai'ye Hayranlık

Bu çelişki, aslında Türkiye'deki belli bir kesimin, önyargıları ve tutarsızlıklarıyla yüzleşmesini gerektiriyor. Arapları ve mültecileri küçümserken Dubai'den çıkan o lüks çikolatalarla kendinden geçmek! Arap kültürüne yönelik eleştiriler, bu popüler çikolatanın lezzeti karşısında eriyip gidiyor.

Akdeniz'de akşam vakti korkutan deprem! Galatasaray - Beşiktaş | Canlı maç anlatımı 29 Ekim'i iple çekiyorlar!
Sonraki Haber