Beyoğlu Belediyesi'nden tartışılan atama: LGBT aktivisti Kerem Kitay anaokullarından sorumlu koordinatör yapıldı

CHP İstanbul Gençlik Kolları'nda "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu" başkanlığı yapan LGBT destekçisi Kerem Kitay, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in onayıyla "Anaokullarından Sorumlu Koordinatör" olarak görevlendirildi.

Beyoğlu Belediyesi’nde anaokullarından sorumlu koordinatörlük görevine bir LGBT oluşumunun Türkiye Temsilcisi görevini de Kerem Kitay atanması tartışma yarattı. 

CHP İstanbul Gençlik Kolları’nda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu başkanlığı görevini de yürüten Kitay'ın "Compagnie Mahu" ismindeki Fransa merkezli bir sanat derneğinin İstanbul sorumluları olduğu da ortaya çıktı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları "Eşcinselliğe, satanizme ve çocuklara özel ilgisi olan MAHU örgütünün üyelerinin çocuklarımızın yanında ne işi var?Bu rezalet nedir?" diye tepki gösterdi.

Kitay'ın LGBT topluluğu üyesi olduğu ve Instagram hesabında bağlı bulunduğu LGBT topluluğunun linkinin yer aldığı öğrenildi.

İnternet sitesine gidildiğinde Mahu adı verilen bu topluluğun kendilerini "aşırı cinsel enerjilerini para karşılığında yeni doğan bebeğe veya damat ve geline iyi şans, sağlık, doğurganlık ve mutluluk getirebilen, eğer kendilerine hiç para verilmezse, herkese büyü yapabilen transseksüel kastı" olarak tanımladığı görüldü.

Anaokullarından Sorumlu Koordinatörlüğe yapılan bu atama Beyoğlu Belediye Meclisi toplantısında AK Partili Meclis Üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı.

HESABINI KORUMAYA ALDI

Öğretmen olduğu öğrenilen Kerem Kitay, gelen tepkiler üzerine X hesabını korumaya aldı. Kitay'ın konuyla ilgili yaptığı açıklamayı Şani Berivan Ceylan isimli bir CHP'li yönetici sosyal medyada paylaştı.

Kitay açıklamasında LGBT aktivisti olduğunu doğruladı.

BEYOĞLU BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Beyoğlu Belediyesi'nden konuyla ilgili açıklama geldi. Kitay'ın hedef gösterildiğini belirten açıklamada, "İlgili personelimiz aldığı eğitime uygun şekilde istihdam edilmiş, liyakat sistemiyle Kadın Aile Müdürlüğü'müzde bağlı olarak araştırma-geliştirme birim sorumlusu olarak görevini yapmaktadır" dendi.

ATV'de canlı yayında şok yaşandı: Cem Öğretir'in burnu kanadı Ayça Çağla Ilıcalı'dan 'bebek' iddiasına açıklama geldi İsrail'den İran'a saldırı tehdidi: Ölümcül ve şaşırtıcı olacak!
Sonraki Haber