BIDEN'den ABD halkına aşı sözü

ABD başkanlığına seçilen Joe Biden, California Başsavcısı Xavier Becerra'yı Sağlık Bakanlığı görevine getireceğini açıkladı. Biden Becerra'yı açıkladıktan sonra ABD halkına aşı sözü verdi. Biden, 100 gün içinde 100 milyon doz aşı tedarik edeceğini belirtip, bu süre içinde maske kullanılmasını istedi.

Wilmington'da sağlık ekibini tanıtan ABD'nin seçilmiş Başkanı Joe Biden, California Başsavcısı Xavier Becerra'yı Sağlık Bakanlığı görevine getireceğini açıkladı.

Amerikan halkının aşılanmasının ülke tarihindeki "en zor ve en maliyetli operasyonlardan" biri olacağına dikkati çeken Biden, ABD Kongresine aşı için fon oluşturulması çağrısında bulundu.

Biden, "Milyonlarca Amerikalı aşı için aylarca bekleyebilir. Aşı geliştirmek üstün bir görev, dağıtımı da en az onun kadar zorlu olacak." ifadelerini kullandı.

Göreve başladıktan sonra 100 gün içinde Amerikan halkına en az 100 milyon doz aşı sözü veren Biden, ABD halkına salgının yavaşlaması için 100 gün boyunca maske kullanmaları çağrısında bulundu.

MasterChef'te ilk kaptanlık oyunu! Yeni takım nasıl oluşacak? Köpeğini tasmasız gezdiren maganda Gazeteci Güler Kömürcü'ye saldırdı Fenerbahçe'den hakem yönetimine isyan: İzahı olamaz!
Sonraki Haber