Bilim bu fosillerin gizemini açıklayamadı!
Conrad Kafatası
Yaklaşık 360 milyon yıl önce Dünya Paleozoik Çağ'a girdi. Paleozoik Çağ'da Dünya'nın büyük kısmı karbon ve bataklıkla kaplıydı. Bu dönemde yaşam daha modern bir hal aldı, bitki türleri arttı. Fakat döneme ait hiçbir insan fosili örneği tespit edilememişti. Ta ki Ed Conrad'ın gizemli keşfine kadar.
Ed Conrad 1981 yılında gerçekleştirdiği Java seyahatinde kurukafa keşfetti. Tarih öncesi kömür çağına ait olduğu düşünülen kurukafanın Paleozoik Çağ'a ait olduğu tahmin ediliyordu. Conrad ve diğerleri kurukafanın modern insanın kafatasıyla aynı özellikleri gösterdiğini düşünüyordu. Fakat Paleozoik Çağ'da insanların yaşadığına dair bir kanıt da yoktu. Bilinen ilk insan türü 4.5 milyon yıl önce ortaya çıkmıştı.
Kurukafa üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda bunun Paleozoik Çağ'a ait olduğu ve 280 milyon yıl önce yaşadığı tespit edildi. Fakat sonuçlar bilim dünyası tarafından kabul görmedi. Çünkü 4.5 milyon yıl ve 280 milyon yıl öncesi arasında ciddi bir zaman farkı var. Fakat 2011 yılında Tayvan'da yapılan bir araştırma, kurukafanın insan ırkına ait olduğunu kanıtladı. Bazıları kurukafanın Darwin'in evrim teorisini çürütebileceğini öne sürdü. Kurukafa, günümüzde hala sırrı çözülemeyen bir fosil.