Bingöl kurbanlık fiyatları 2022! Bingöl'de dana, tosun, koç, koyun hisse fiyatı

Bingöl kurbanlık fiyatları 2022 yılında da kurban ibadetlerini yerine getirecek olan vatandaşlar için büyük önem taşımaktadır. Bu yıl 9 Temmuz tarihine denk gelen Kurban Bayramı’nda Bingöl küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık dana, tosun, koç, koyun hisse fiyatları ne kadar kaç TL? İşte, 2022 Bingöl kurbanlık fiyatları listesi…

Bingöl Küçükbaş ve Büyükbaş Kurbanlık Fiyatları 2022
Bingöl Dana, Tosun, Koç, Koyun Hisse Fiyatı 2022

Bingöl 2022 kurbanlık fiyatları belli oldu. Bu yıl 9-12 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecek olan Kurban Bayramı’nın hemen öncesinde Bingöl'de küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık dana, tosun, koç, koyun fiyatları araştırılmaya başlandı.

Mübarek Kurban Bayramı’nın hemen öncesinde kurbanlık dana, tosun, koç, koyun fiyatları0 yaşanan ekonomik kriz ve dalgalanma sürecine rağmen maddi durumu elverişli olan ve kurban ibadetlerini yerine getirecek vatandaşların ilgi odağı haline geldi.

Bingöl Küçükbaş ve Büyükbaş Kurbanlık Fiyatları 2022

Kurban Bayramı’nda 2022 yılında Bingöl'de büyükbaş kurbanlık fiyatları 17.100 TL ila 62.100 TL; küçükbaş kurbanlık fiyatları ise 1.750 TL ila 7.100 TL'den alıcı bulması beklenmektedir.

Bingöl Dana, Tosun, Koç, Koyun Hisse Fiyatı 2022

Kurban Bayramı’nda 2022 yılında Bingöl'de dana, tosun, koç, koyun fiyatları 1.750 TL ila 62.100 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Kurban Bayramı’nın Anlamı ve Önemi

Müslüman alemi tarafından Hicrî takvime göre Zilhicce ayının 10. gününden itibaren 4 gün süresince kutlanan dibi bayram, Kurban Bayramı olarak adlandırılır. Zilhicce ayının 10., 11. ve 12. günlerine 'Eyyâm-ı nahr' (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının 9. gününe ise Arife denmektedir.

Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayram olmakla beraber resmi tatildir. Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan bir tanesidir.

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün daha kısadır. Bu sebeple Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanmakla beraber yaklaşık 33 senede bir bayram aynı tarihlere tekabül etmektedir.

İslam dini terimi olarak Kurban, Allah’a yaklaşmak ve Allah rızasına ermek niyetiyle kesilen, kurban edilen, hayvan anlamına gelmektedir. Kur'an'da geçen İbrahim peygamber ve oğlu İsmail ile ilgili kıssadan yola çıkılarak, kurban kavramı, çok daha genel bir adanmışlığı, Allah için bireyin her şeyini feda edebilecek olmasını, Allah'a teslimiyeti ve ona karşı şükür içinde olmayı ifade etmektedir. Kur'an'da Hac Suresinde bu konuda bir ayet vardır.

22 Kasım 2024 Resmi Gazete yayımlandı! İşte günün kararları... Bir kase çorbanın fiyatı dudak uçuklattı! FETÖ’de maaşlar yatmadı panik ve isyan başladı!
Sonraki Haber