Bingür Sönmez'e art arda tepkiler: Hiç şık olmadı...

Katıldığı televizyon programında aşı yaptırmak istemeyen kişileri 'vatan haini' olarak tanımlayan Prof. Dr. Bingür Sönmez infiale neden oldu. "Onlara kız bile vermeyeceğiz, resmi dairelere bile giremeyecekler.” İfadelerini kullanan Sönmez'e bir tepki de İzzet Çapa'dan geldi.

This browser does not support the video element.

FOX TV'de İlker Karagöz'ün sunduğu Çalar Saat programına katılan Prof. Dr. Bingür Sönmez, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı yaptırmayanlarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Bingür Sönmez, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Muhtemelen ocak ayı içinde herkese aşı yapılacak. Ama, 'Ben aşı yaptırmam' diyenler birer vatan haini. Onlara kız bile vermeyeceğiz, resmi dairelere bile giremeyecekler, okullara gidemeyecekler. İnsan vücudunun dokunulmazlığı nedeniyle mecbur etme şansımız yok. Kanun çıkarıp, 'Herkes yapacak' deme şansımız yok ama kurallar koyacağız. Nasıl sokağa çıkma yasağının kuralları var, aşıda da kural koyacağız. Devlet dairelerine bile giremeyecekler, otobüslere binemeyecekler, toplu taşımadan faydalanamayacaklar."

Prof. Dr. Sönmez'in bu sosyal medyada infiale neden oldu.

"HİÇ GÜZEL DURMADI BE SENDE BİNGÜR HOCA"

Sönmez'e bir tepki de İzzet Çapa'dan geldi. Böyle bir üslubun hiç hoş olmadığını belirten Çapa, Instagram hesabından yayınladığı yazıda şu ifadeleri kullandı:

"AH BE BİNGÜR HOCAM YAKIŞTI MI BU ÜSLUP ŞİMDİ SANA AMA...
...
Sen, Türkiye’nin dünya çapında medar-ı iftiharı ol...
Namın hakkınla ‘hocaların hocasına’ çıksın...
Vatandaş sana muayene olabilmek, ağızından iki kelam duyabilmek için kuyruk olsun kapında...
Hepimiz muazzam bir saygı ile zikredelim adını ve bu saygımız hiçbir zaman da değişmez ama...
Şu aşı meselesinde milleti vatan haini falan ilan etmeler...
En ilkel erkek egemen dille ‘sana kız vermeyiz, falan demeler...
Tamam, elbette haklısın zaten haddim de değil seni eleştirmek konunun ana fikrinde ama...
Bu ûslup da hiç şık olmadı, hiç güzel durmadı be sende Bingür Hoca..."

Ünlü salça markasının tesisinden skandal görüntü 16 katlı bina helva gibi dağıldı Trafik magandası sinyal vermedi diye araçtan indirip tekme tokat dövdü "Deprem bölgesinde iş yapmayanın teminatını yakın" Ayfon'da 114.7 metrelik lokum Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi 15 yaşındaki Suriyeli çocuğu intikam için öldürmüşler