Binlerce Ukraynalı çocuk zorla Rusya’ya mı yollanıyor? İşte o iddia…

Ukrayna’da yaşayan binlerce çocuğun, zorla Rusya’ya yollandığı iddiası dünyanın gündemine oturdu. Maria Lvova-Belova'nın sosyal medyasında Rusya'nın Ukraynalı çocukları özverili bir şekilde sevgilerini paylaşmak için Rus ailelerine teslim edildiği paylaşımları yer alıyor. Bunun zorla yapıldığı iddia edildi…

Amerikan ve Avrupa hükümetlerine ve Yale müfettişlerinin ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenen yeni bir raporuna göre, Rus bir yetkili olan Maria Lvova-Belova, Rus hükümetinin binlerce Ukraynalı çocuğu Rusya'ya zorla sınır dışı etme planının merkezinde yer alıyor.

Yale İnsani Araştırma Laboratuvarı'nın Çatışma Gözlemevi’nin raporunda, "Maria Lvova-Belova, Rusya'nın Ukraynalı çocukları sınır dışı etmesi ve evlat edinmesinin yanı sıra Ukraynalı çocukları Rusya toplumu ve kültürüne 'entegre etmek' için kampların kullanılmasında en fazla yer alan figürlerden biridir." Yazdı. Rapordaki iddialar dünyanın gündemine oturdu.

RUSYA’NIN “ÇOCUK HAKLARINDAN SORUMLU KOMİSERLİĞİ” UKRAYNA SAVAŞ’INDAN SONRA KURULDU

2021'de Başkan Vladimir Putin'in Çocuk Haklarından Sorumlu Komiserliği, Rusya'nın Ukrayna'yı topyekun işgalinden günler sonra kuruldu. Komiserlik görevine ise Maria Lvova-Belove getirildi.

Rus resmi Telegram kanalıda, Putin'den Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a ve Çeçen Lider Ramzan Kadırov'a kadar Rus gücünün kim olduğuyla ilgili fotoğrafların arasında, Ukraynalı çocuklara sözde sunulan harika hayatın parlak fotoğrafları ve videoları yayınlanıyor.

Lvova-Belova, geçen Temmuz ayında Telegram kanalında Ukrayna'nın Donbass bölgesinde yaşayan bir çocuk hakkında “Shurochka, annesine teslim edilen ilk kişiydi. Bu mutlu çocuğun kahkahasını duyunca gözyaşlarına hakim olamadım.” İfadelerini kullanarak, Ukraynalı bir çocuğun Rus bir aileye evlat edindirildiğini açıklamıştı.

Lvova-Belova, Rus işgali altındaki Ukrayna'yı düzenli olarak ziyaret ediyor ve Rus hükümeti, Ukrayna'dan dönen uçak dolusu çocuğa bizzat eşlik etmesiyle övünüyor. Putin, Lvova-Belova'ya, ilhak ettiğini iddia ettiği dört Ukrayna bölgesinde ebeveyn bakımından yoksun çocukları tespit etmek için ek önlemler kullanma yetkisi verdi.

UNICEF, EVLAT EDİNMENİN ACİL DURUMLARDA YAPILMAMASI GEREKTİĞİNİ BELİRTTİ

Birleşmiş Milletler'in çocuk örgütü UNICEF, "evlat edinmenin asla acil durumlarda veya hemen sonrasında yapılmaması gerektiğini" ve ayaklanma sırasında ebeveynlerinden ayrılan çocukların yetim sayılamayacağını söyledi. BM ayrıca, başka bir ülkenin nüfusunu kendi sınırları içinde veya ötesine zorla aktarmayı bir savaş suçu olarak görüyor.

Rusya, zorunlu tehcir haberlerini "saçma" olarak nitelendirdi ve reşit olmayanları aileleriyle birlikte tutmak için elinden gelenin en iyisini yaptığını söyledi. Aralık ayından bir başka tipik gönderide Lvova-Belova, Kaluga bölgesinde bir Ukraynalı bir çocuğun Rus aile ile yemek masasının etrafında oturan fotoğraflarını dağıttı.

İşte 21 Eylül 2024 güncel benzin fiyatları Metin Arolat bu fotoğraftan sadece ben kaldım demişti... İşgalci İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı
Sonraki Haber