Birleşmiş Milletler'den Rusya-Ukrayna krizi için yeni uyarı: "Tahmin edilemez olmaya devam ediyor"

Birleşmiş Milletler'den Rusya-Ukrayna krizi konusunda yeni bir açıklama geldi. Açıklamada savaşa doğru giden krizin bir insani krize gitmesi konusunda endişelere dikkat çekilerek "Durum tahmin edilemez olmaya devam ediyor" ifadeleri yer aldı.

Birleşmiş Milletler Mülteci Ajansı yaptığı açıklamada Rusya-Ukrayna krizinde yaşanan çatışmalara ülkenin doğusu dışında bir bölgede rastlanmadığının altı çizildi. BM Sözcüsü Shabia Mantoo gazetecilere yaptığı açıklamada "Durum tahmin edilemez olmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

İNSANİ KRİZE KAŞRI YENİ PLAN DEVREYE GİRECEK

Öte yandan Birleşmiş Milletler Ukrayna'nın doğusundaki çatışmaların bir insani krize neden olmaması için yeni bir planı devreye alacak. Sözcü Jens Laerke geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Ukrayna'nın doğusuna, aralarında yardım konvoyunun da olduğu bir dizi planın hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Öte yandan yapılan açıklamada Ukrayna'ya insani yardım için finansman çağrısı da yer aldı.

ZORUNLU OLMAYAN PERSONEL YENİDEN YERLEŞTİRİLECEK

Ukrayna'nın doğusundaki kriz her geçen gün derinleşirken, Birleşmiş Milletler'den yeni bir karar çıktı. Buna göre Ukrayna'daki zorunlu olmayan BM personelleri, aileleri ile birlikte, ülkenin farklı bölgelerine yeniden yerleştirilecek. BM sözcüsü Alessandra Vellucci özellikle Ukrayna'nın doğusunda kalmaya ve çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Vellucci, son gelişmeler ışığında zorunlu olmayan personeller için yer değişikliği kararı aldıklarını sözlerine ekledi.

BM'nin Ukrayna'da 149 uluslararası personel de dahil olmak üzere 1.510 personeli bulunuyor.

Volkswagen'in elektrikli ticari aracı ID.Buzz Türkiye'de "Halil Umut Meler için yıldırma operasyonuna start verildi!" İş Bankası Genel Müdürü faiz indirimi tarihini açıkladı
Sonraki Haber