BMC ve KOSGEB işbirliği KOBİ’leri güçlendirecek

Savunma sanayi büyüdükçe tedarikçi işletmeler daha çok önem kazanıyor. Yedek ya da tamamlayıcı parçaların üretimi ana yüklenici şirketler için hayati önem kazanınca da KOBİ’lerin yeterli ve kaliteli üretim yapması gerekiyor. Bu nedenle Türkiye'nin önemli ticari ve askeri araç üreticilerinden biri olan BMC, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) ile Tedarikçi Geliştirme Alanında İş Birliği Anlaşması imzaladı. İşte detaylar...

Bu iş birliği, BMC'nin KOBİ'lerle daha yakın çalışarak yerel tedarik ağını güçlendirmeyi amaçlıyor.
KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Tedarikçi Geliştirme Programı'nı başlattıklarını ve bu program aracılığıyla büyük sanayi firmalarının KOBİ'lerle daha yakın işbirliği içinde çalışmalarını teşvik ettiklerini ifade etti.

YERLİ TEDARİK AĞI GÜÇLENECEK

Hasan Basri Kurt, BMC'nin savunma sanayisi ve otomotiv sektöründeki gücünü kullanarak yerli tedarik ağını güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti. Ayrıca, KOSGEB'in bu çabaya destek sağlayarak BMC'nin yerlileştirme çabalarına destek vereceğini vurgulayarak şunları söyledi:

"KOSGEB Türkiye'nin bütün illerinde var. Sanayi kuruluşlarımızı için kolaylaştırıcı oluyoruz, KOBİ'lerimizle buluşturuyoruz. Hem ürün yerlileştirme hem de tedarikçilerin güçlendirilmesi noktasında ciddi katkılar vermeye çalışıyoruz. Sanayi kuruluşlarımız da bu konuya çok açık. BMC'ye teşekkür ediyorum. Türkiye'nin yüz akı firmalardan bir tanesi. Hem savunma sanayisi hem otomotiv alanında güçlü işler yapan bir firma. Bu firmanın tedarikçi ağını genişletme, yerli tedarik ağını güçlendirme çabasına KOSGEB de katkı verecek. BMC ürünlerini yerlileştirmek için çok ciddi çabalar sarf ediyor. Biz de bu çabanın ufak bir destekçisi olmaya çalışacağız."


BMC İcra Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murat Yalçıntaş KOBİ'lerin gelişmesi, ilerlemesi, rekabetçi olması ve uluslararası pazarlara açılabilmesi için ana sanayi ile entegrasyonun kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, şunları ifade etti:



"KOBİ'ler, ana sanayi ile daha fazla entegre oldukça, ilerlemeleri ve kaliteli üretim yapmaları o kadar mümkün olur. KOBİ'leri ana sanayiden koparırsanız, gelişmeleri zorlaşır, rekabet edemezler ve uluslararası pazarlara açılamazlar. İmzaladığımız bu iş birliği anlaşması, KOBİ'ler ile ana sanayi arasındaki entegrasyonu güçlendirmeyi, ana sanayinin KOBİ'lere destek olmasını ve KOBİ'lerin yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyor.

KOBİ'ler için son derece anlamlı çünkü bu sayede müşteri portföyleri genişler, kalite standartları yükselir ve ürün yelpazeleri genişler. Aynı zamanda ana sanayi için de KOBİ'lerle işbirliği yaparak verimliliği artırma fırsatı sunuyor. Çalıştığımız KOBİ'ler ne kadar hızlı, düşük maliyetli ve kaliteli ürünler sunarsa, biz de o kadar başarılı oluruz. Bu anlaşma, her iki taraf için de büyük bir kazanç olacak şekilde tasarlanmış güzel bir adım. Bu anlaşmanın bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz."

Yalçıntaş, iş birliği anlaşmasının, KOBİ'lerin yenilikçilik, kalite artırma ve maliyet düşürme fırsatlarına erişmelerine yardımcı olacağını ve BMC ile KOBİ'ler arasındaki ilişkinin güçlenerek devam edeceğini belirtti.

29 Kasım Dünya ne günü? Filistin Dayanışma Günü ne zamandır var? Meteoroloji uyardı: Sıcaklıklar 10 ila 12 derece düşecek! Simpsonlar Kehanetleri
Sonraki Haber