Boğaz ağrısı nasıl geçer? Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Evde doğal çözümler!

Boğaz ağrısı nasıl geçer? Havaların soğuması ile beraber soğuk algınlığı şikayetleri ortaya çıkmaya başladı. Çoğu boğaz ağrısı enfeksiyonlardan veya kuru hava gibi çevresel faktörlerden kaynaklanmaktadır. Grip virüsünden korunmak için sıvı tüketiminin çok önemli olduğu unutulmamalıdır. Bu problem ile karşılaşan bazı kişiler ise hastalığı doğal yollarla evde gidermeyi hedefliyor. Peki, Boğaz ağrısı nasıl geçer? Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Evde doğal çözümler!Detaylar haberimizde..

Boğaz ağrısı nasıl geçer? Günlük hayatta en sık rastlanan rahatsızlıkların başında yer alan boğaz ağrısı şikâyeti ile her gün hekimlere birçok kişi başvuruyor. Boğaz ağrısı nedenleri enfeksiyonlardan yaralanmalara kadar değişir. Boğaz ağrısı beraberinde öksürük ve yanma görülmesi de sıkça rastlanan belirtilerdir. Günümüzde doktorlara en sık başvurulan hastalık nedenlerinden bir tanesi olan boğaz ağrısının evde tedavi yöntemleri merakla araştırılmaya devam ediyor. Peki, Boğaz ağrısı nasıl geçer? Boğaz ağrısına ne iyi gelir? Evde doğal çözümler! Detaylar haberimizde...

BOĞAZ AĞRISI NASIL GEÇER?

Sıvı tüketimini artırmak gerekir. Sigara, kirli hava gibi boğazı tahriş edici nedenlerden uzak durulmalı. Tozlu ev ortamı hem alerji yönünden hem de hastalığı direkt etkileme yönünden zararlıdır. Kullanılacak kumaş ve malzemelerin çok az tutulması ve onlara uygun deterjanlarla makinede yıkanması alerjiye karşı yararlı olur.

Boğazın irritasyonunda, evde kullanılacak gargara, sprey ve pastiller faydalıdır. Bunları mutlaka doktor gözetiminde kullanmak gerekir.
Tüketilen içeceğin çok sıcak ya da çok soğuk olması zararlıdır, ılık içilmelidir. Yutulması kolay olan yiyecekler; püre, pilav, makarna, lapa gibi besinler yenilmelidir.

Gece uyunulan ortamın çok kuru bir havaya sahip olmaması gerekir. Kalorifer peteğinin üzerine havlu konularak ya da sobanın üzerinde bir çaydanlık kaynatılarak odayı nemlendirmek mümkündür. Boğaz ağrısının en önemli sebebi enfeksiyonlardır. Enfeksiyondan kastettiğimiz mikrobik hastalıklardır. Bunların içinde "akut faranjitler" denilen hastalıklar vardır.

En önemli mikrop grupları, virüsler ve bakterilerdir. İkisinin tedavi yöntemleri birbirinden farklıdır. Özelliksiz virüsler, kendi kendilerine bir hafta içinde tamamen iyileşen hastalıklar iken, bakterilerde antibiyotik kullanımını gerektiren farklı bir tedavi süreci vardır. 

EVDE DOĞAL YÖNTEMLER!

Tuzlu su ile gargara yapabilirsiniz. Tuz boğazda oluşan enfeksiyonları yok edecektir. Bir bardak suya yarım çay kaşığı tuz koyun, gargara yapın, daha sonra suyu tükürün. Bu sayede boğazınız temizlenecek ve balgamdan arınacaktır.

Yutulması kolay besinler tercih edin.

C vitamini bakımından zengin besinleri tüketmeye özen gösterin. Özellikle limon büyük bir antioksidandır.

Acı biberin içinde yer alan "capsicum" maddesi ağrıyı hafifletmete ve iltihapla savaşmaya yardımcıdır. Bir bardak suya acı biber veya acı biber sosu ekleyerek gargara yapabilirsiniz. Boğazınız yanacaktır ama kısa süreli bu acı iyileşmenize yardımcı olacaktır.

Adaçayı, zencefil çayı, nane çayı gibi bitki çayları boğaz ağrısını hafifletir ve kuruyan boğazı yumuşatır.

Acı biber, elma sirkesi, tuzlu su gargarası, adaçayı gibi doğal yöntemler genellikle 1-2 saate boğazı yumuşatır ve ağrıyı hafifletir.

2030 Ramazan iki kere mi oruç tutulacak? 2030 Ramazan başlangıcı 26 Kasım 2024 Salı akademik kadro ilanları yayımlandı! 26 Kasım tarihli kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı! İşte o kararlar
Sonraki Haber