Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini kim provoke ediyor?
Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanması çeşitli provokasyonları da beraberinde getirdi. Atamayı eleştiren kimi akademisyenler Bulu'ya bayrak açtı! Güney Kampüsü girişinde toplanan öğrenciler de Bulu'nun akademik çalışmalarında "intihal yaptığı" iddiasını gündeme getirdi. Öte yandan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eylemlerin düzenlendiği alana giderek örgütlü dayanışma çağrısında bulundu.
Prof. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atandı.
Atanmasının ardından, üniversitenin siyasi saiklerle yönlendirilmesine itiraz eden Bulu, "Unutmayalım ki hepimiz aynı gemideyiz" mesajını paylaştı. Ancak buna karşın yeni rektör siyasi kışkırtlamar sonucu öğrencilerin protestosuyla karşılandı.
Üniversitenin Güney Kampüsü girişinde toplanan öğrenciler, Bulu'nun akademik çalışmalarında "intihal yaptığı" iddiasını gündeme getirdi.
POLİS MÜDAHALE ETTİ
Üniversitenin güney kapısından kampüse girmek isteyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine polis izin vermedi. Polis öğrencilere gazla müdahale etti, bazı öğrenciler gözaltına alındı.
KAFTANCIOĞLU'NDAN TEHLİKELİ ÇAĞRI
Öte yandan öğrencilere, CHP'den destek geldi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eylemlerin düzenlendiği alana giderek örgütlü dayanışma çağrısında bulundu.
Canan Kaftancıoğlu, "Boğaziçi Üniversitesi ve destek veren diğer üniversite öğrencilerine bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum her şeyden önce.. Örgütlü dayanışmayla; üniversitelere intihal ya da kayyumla değil zekayla girilebileceğini bir kez daha gösterdikleri için.." ifadelerini kullandı.
Boğaziçi Üniversitesi ve destek veren diğer üniversite öğrencilerine bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum her şeyden önce..
— Canan Kaftancıoğlu (@Canan_Kaftanci) January 4, 2021
Örgütlü dayanışmayla; üniversitelere intihal ya da kayyumla değil zekayla girilebileceğini bir kez daha gösterdikleri için.. pic.x.com/9A7Sm6L2G7
WHATSAPP'TAN YÖNLENDİRME
Öğrencilerin Whatsapp üzerinden yönlendirildikleri ortaya çıktı. Gizli yazışmalarda öğrencilere sokakları savaş alanına çevirirken almaları gereken önlemler konusunda uyarılarda bulunulduğu dikkat çekti.
İşte Whatsapp guruplarındaki o yazışmalar:
•Eyleme gelmeden önce covidform.boun.edu.tr sayfasından formu doldurup HES kodu almayı unutmayın!
•Konumunuzu güvendiğiniz, tercihen bugün eylemde olmayacak birileriyle paylaşın.
•Biber gazı durumunda gözlerinizin zarar görmemesi için lens kullanılmayacak.
•İlkyardım, yiyecek, su, maske vb. eşyalar Hedon'da mevcut ve yardıma ihtiyacı olanlar için kapısı herkese açık.
•Mehmet Feyzi Erçin hocanın baro sicil no ...
•HES kodunuzu ve baro sicil no'yu kolunuza yazın.
•Telefonunuza şifre koyun. Parmak izi, yüz tanımayı kaldırın. Polis telefonunuza el koyabilir gözaltına alınırsanız ama şifrenizi vermek zorunda değilsiniz.
•Eylemde mutlaka sizi bilen 2-3 kişi olsun. Gözünüz birbirinizde olsun.
•Eğer tanıdık birinin olmadığı bir ortamda gözaltına alınırsanız mutlaka tam isminizi bağırın.
•Gözaltına alındığınızda hemen avukatınızın olduğunu ve onunla görüşmek istediğinizi söyleyin.
•Mutlaka hangi karakola götürüldüğünüzü sorun ve avukatınıza bunu bildirin.
•Telefonunuza hemen el konulmuyor, büyük bir wp grubuna acilen gözaltına alındığınıza dair mesaj atın.
•Saçı uzun arkadaşlar mümkünse toplasın, hatta topuz yapsın. Olası bir müdahale anında saçlardan yakalayıp sürüklemeye başlıyorlar.
•Size bir poşet vs uzatırlarsa gözaltı esnasında, tutmayın! Parmak izini delil olarak kullanabildikleri oluyormuş gelen uyarıya göre. (Ne olur ne olmaz aklınızda bulunsun)
•Okumadığınız, onay vermediğiniz hiçbir evrak imzalamayın.
•Görüntü kaydı alırken polis çekimi durdurmaya çalışıp size basın kartı sorabilir. Kamusal alanda çekim yapmak için bir izne ihtiyacınız yok. (Kaynak: Anayasa ve kanunlar)
•Ayrıca telefonunuzdan biyometrik parolaları kaldırın. Parmak izinizin ne kadar korunabileceği meçhul. SIM kilidiniz de olsun.
•Gözaltına alındığınızda sizin belirleyeceğiniz bir yakınınıza gözaltına alındığınızı haber vermek zorundalıktır. (...) Yeni CMK’da sizin belirleyeceğiniz bir yakına haber verme hakkınız var.
•Araçta çok bekletirlerse en yakın emniyete götürülüp ifademin ivedilikle alınmasını istiyorum diyebilirsiniz. Polis size herhangi bir şekilde şiddette bulunduysa eğer bunu avukat geldiğinde avukatınıza anlatın.
•İfade verirken yaptığınız şeyin içerik olarak doğru olduğunu savunmayın, kayyum rektör istemiyoruz vs. demeyin. Ben anayasada olan hakkımı kullandım, toplantı ve gösteri yürüyüşü için, bu yüzden herhangi bir suç işleme kastım olmadı dersiniz.
PROF. DR. MELİH BULU KİMDİR?
Melih Bulu, lisans eğitimini 1992 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini ise Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı.
Prof.Dr. Bulu, özel sektörde TUSAŞ'da proje mühendisi olarak CASA, Atak Helikopter ve F-16 Programlarında çalıştı. P&G'de Fabrika Müdür Yardımcılığı görevinde özellikle verimlilik ve maliyet tasarrufu alanlarında görevler aldı.
Benzeri şekilde çalışma hayatında gerek profesyonel gerekse girişimci olarak bir çok üretim ve servis sektöründeki firmada strateji ve yönetim konularında danışmanlıklar yaptı.
Prof. Bulu 2009’da başlayan tam zamanlı akademik kariyeri boyunca bölüm başkanlığı, dekanlık, MBA koordinatörlüğü, uluslararası işbirliği koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.
2017 tarihi itibarıyla Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu’nun Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Bulu, 2011'den bu yana İstanbul Elektrik Elektronik Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği Ar-Ge Pazarın Yönetim Kurulu Üyesidir.