Bölgesel savaşa ramak kaldı! İsrail Lübnan'ı vurdu, açıklamalar peş peşe geliyor

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail ordusu Beyrut'un güneyine F-35 tipi savaş uçağıyla hava saldırısı düzenledi. Vurulan bölgenin 'Hizbullah'ın kalesi' olarak bilinin Dahiye mahallesi olduğu bildiriliyor. İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Beyrut'a "bir nokta" saldırısı gerçekleştirdiği belirtildi. Saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı var.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlenen saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. İsrail’in hedeflerine değinen Hagari, “Bölgede geniş çaplı bir tırmanış hedeflemiyoruz. Savaşın tanımlanmış hedefleri doğrultusunda hareket ediyoruz ve bunu yapmaya devam edeceğiz” dedi.

İSRAİL: HEDEFLERİMİZ ORTADA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah'ın üst düzey komutanı İbrahim Akil'i hedef alan Beyrut'taki saldırı sonrası, “Hedeflerimiz açık, eylemlerimiz ortada.” paylaşımında bulundu.İsrail Başbakanlığı, X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Netanyahu’nun, “Hedeflerimiz açık, eylemlerimiz ortada.” ifadelerine yer verdi.İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise saldırı sonrası yaptığı açıklamada, Beyrut'ta Hizbullah’ın etkili olduğu "Dahiye mahallesinde bile düşmanlarının peşine düşmeye devam edeceklerini" savundu.Hizbullah ile çatışmaların, İsrail’in kuzeyinde tahliye edilenlerin evlerine geri dönene kadar süreceğini belirten Gallant, “Savaşın yeni aşamasında önemli fırsatlar var ama aynı zamanda önemli riskler var. Zaman geçtikçe Hizbullah artan bir bedel ödeyecek.” ifadelerine yer verdi.İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Beyrut’a düzenlenen hava saldırısında Hizbullah’ın “Rıdvan" biriminin komutan vekili Akil’in hedef alındığı ve saldırıda öldürüldüğü iddia edilmişti.Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun, bugün başkent Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğünü, 59 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Hizbullah, İsrail'e Katyuşa füzeleri ile saldırdı! İsrail de Lübnan'ı hava saldırısıyla vurdu

Hizbullah, İsrail'in Lübnan'a yaptığı siber saldırılara Katyuşa füzeleriyle cevap verdi. İsrail devlet televizyonu, Hizbullah'ın saldırısında 140 roketin fırlatıldığını duyurdu. İsrail ordusu da Beyrut'un güneyine hava saldırısı düzenledi. Ölü sayısının 14'e, yaralı sayısının da 66'ya çıktığı açıklanırken, İsrail'in Hizbullah komutanı İbrahim Akil'i hedef aldığı belirtildi.

Metin Arolat sahnede hayatını kaybetti DMM'den '1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi' açıklaması Çalışan emekliler dikkat! Maaşınız kesintiye uğrayabilir...
Sonraki Haber