Borsa İstabul'da halka arz rekoru! 42 milyon yatırımcıdan 43 milyar lira toplandı

Özellikle enerji emtialarındaki arz kesintilerinin varlığını koruması, dünya genelinde enflasyonun diri durmasında etkili oldu.

Enflasyonla mücadele kapsamında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizini son 22 yılın ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) da son 15 yılın zirvesine çıkarması, ekonomide resesyon endişelerinin artmasına yol açmıştı.

Söz konusu gelişmelerle, New York borsasında bu sene S&P 500 endeksi yüzde 17, Dow Jones endeksi yüzde 4,5 ve Nasdaq endeksi yüzde 34 değer kazandı. Teknoloji şirketlerinin beklentilerin üzerinde kar elde etmeleri, Nasdaq endeksinin diğer ABD endekslerine kıyasla daha fazla artış kaydetmesinde etkili oldu.

Avrupa borsalarında ise İngiltere'de FTSE 100 endeksi yıllık bazda yüzde 1 gerilerken, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 12,7 ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 11 yükseldi.

Asya tarafında da yılbaşından bu yana Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 27,4, Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 14,6 ve Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 7,7 artarken, son zamanlarda ekonomisinde yavaşlama ile gündemde olan Çin’de Shanghai Bileşik endeksi sadece yüzde 2,2 değer kazandı.

Cenaze namazında tabuttan ses gelmeye başladı Müşterilere kebap yerine kalp, pekmez yerine zehir yedirmişler! Caninin annesi İkbal'i ve ailesini suçladı Peruğunu çıkarıp meme kanserine dikkat çekti Akaryakıta çifte zam! İşte 9 Ekim 2024 güncel altın fiyatları Şampiyonluğun favorisi belli oldu: Süper Lig'de hiç unutulmayacak son!