Borsa ne olacak? Piyasalarda gündem yoğun

Haftanın son iki işlem gününe girerken piyasalarda gündem yoğunluğu belirgin şekilde artıyor. Bu kapsamda TCMB geçen hafta gerçekleştirdiği ve politika faizini 500 baz puan artışla %30’a yükselttiği Eylül ayı PPK toplantısının özetlerini yayımlayacak. Makroekonomik veri tarafında ise TÜİK Eylül ayı ekonomik güven endeksini açıklayacak. Farklı güven endekslerinin bileşiminden oluşan endeks Ağustos’ta bir önceki aya göre %5,2 oranında azalarak 94,1 değerini almıştı.

Haftaya oldukça güçlü bir zeminde başlayan BIST-100 endeksinin 8400 direncine yaklaşınca ivme kaybettiğini gördük. Özellikle yurt dışındaki kırılganlık daha fazla momentum kazanılmasını güçleştiren bir unsur olarak çalışıyor. Çok başarılı olamasa da endeksin direnç bölgesinden daha fazla uzaklaşmamaya gayret ettiğini de görüyoruz. Bu noktada kısa vadede 8400 önemini korumaya devam ediyor. Daha kuvvetli bir eğilim oluşması için bu seviyenin üzerinde kapanışlar yapılması gerekli. Bu noktanın altında kalınması ise giderek artan bir baskı oluşmasına yol açabilir.  

Çocukları tehdit edip şantaj yaptığı iddia edildi! Açıklama geldi... "Biz o çocuğun adını bile duymadık. Kardeşimin iki kedisi vardı" En değerli Türk futbolcu belli oldu: Listede beklemeyen sürpriz! "Kasabın arkasında çalışıyordu, marjinal bir çocuktu!" Emekli maaş promosyonları 24 bin TL'ye kadar çıktı Mauro Icardi'nin sözleşmesindeki madde ortaya çıktı!