Borsa yükselecek mi? Enflasyondaki artış piyasaları etkilemedi

 Enflasyon iki ay üst üste arttı. Ancak bu durum, borsaya olan ilgiyi azaltmadı. Yatırım şirketleri, borsanın yükselmesinin muhtemel olduğunu söylüyor. İşte enflasyon artarken Türkiye’nin CDC puanının artmadığına vurgu yapan yatırım danışmanlığı şirketi Ünlü&Co’nun analizi…

Yurt içi piyasalar açısından haftanın en önemli konu başlığı olan Ağustos ayı enflasyon rakamı %7,4 oranındaki piyasa beklentisini aşarak %9,09 oranında artış gösterdi. Böylece yıllık enflasyon %47,83’ten %58,94 seviyesine çıkarak arka arkaya ikinci ayda da yükselmiş oldu. Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahmini %58 seviyesinde bulunuyor. Dolayısıyla enflasyon TCMB’nin tahminini Ağustos ayı itibarıyla geride bırakmış oldu. Piyasa beklentisinin ise ağırlıklı olarak %65 civarında yer aldığını görüyoruz. Enflasyondaki yukarı yönlü eğilim piyasalar üzerinde anlamlı bir etki yaratmadı. Hatta enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde sık sık karşılaştığımız gibi yatırımcıların hisse senedi tercihinin öne çıktığını gördük.

Savunma bütçesi en yüksek olan ülkeler açıklandı! "Biz o çocuğun adını bile duymadık. Kardeşimin iki kedisi vardı" Meteoroloji 3 kent için uyardı! İşte yurt genelinde hava durumu Ece Seçkin'den incel kültürü ve benzer safsatalara dikkat uyarısı! Emekli maaş promosyonları 24 bin TL'ye kadar çıktı "Kasabın arkasında çalışıyordu, marjinal bir çocuktu!"