Boyun ağrısı neden olur? Nasıl geçer? Evde doğal yöntemler!

Günlük hayatta birçok kişinin sıkça karşılaştığı ağrılardan biri olan boyun ağrısının birçok sebebi vardır. Çoğu boyun problemi zaman içerisinde boyun omurlarının yıpranması sonucu gelişir. Peki, Boyun ağrısı neden olur? Nasıl geçer? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

Günlük yaşamın stresi veya oturma pozisyonları, boyun ağrılarına neden olabilir. Çoğu kişinin şikayetçi olduğu ağrılardan biri olan boyun ağrısının doğal tedavi yöntemleride bulunmaktadır. Vatandaşlar boyun ağrısının nasıl geçeceğini merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, Boyun ağrısı neden olur? Nasıl geçer? Evde doğal yöntemler! Detaylar haberimizde...

BOYUN AĞRISI NEDEN OLUR?

Genellikle boyun problemi zaman içerisinde boyun omurlarının yıpranması sonucu gelişir. Başlangıçta bu küçük yaralanmalar ağrısızdır. Ancak zamanla tekrarlayan travmalar sonucunda boyun ağrısı gelişir. Doktorlar, bazen omurgadaki bu dejeneratif değişikliklere spondiloz derler. Spondiloz omurgadaki kemik ve yumuşak dokuyu etkileyebilir. Ancak bilinmesi gerekli en önemli nokta spondilozun yaşlanmanın normal bir sonucu olduğudur. Normal yaşlanma süreci diskteki dejeneratif değişiklikleri içerir. Tekrarlayan stres ve gerilmeler diski oluşturan bağ dokusunu zayıflatır. Zamanla diskin merkezindeki nukleus kuruyup şok emici özelliğini kaybeder. Annulusta da küçük yırtıklar oluşur. Ağır ve tekrarlayıcı eğilme, dönme, kaldırma hareketleri sonrasında diskin üzerine fazladan bir baskı oluşabilir. Eğer bu basınç çok fazla olursa annulus yırtılabilir. Yırtık oluştuğunda nukleus dışarı doğru taşar. Buna fıtık adı verilir. Normalde günlük aktiviteler sırasında annulus üzerinde basınç oluşur ve genelde bu annulusta belirgin zarar oluşturmaz. Ancak annulus yaşlandıkça gevrekleşir ve yırtılır. Yırtık nedbe dokusu ile iyileşir. Zamanla annulus zayıflar ve disk annulus yırtığından dışarıya taşar.Omurga yaşlandıkça kemik ve yumuşak dokuda birçok değişiklik olur. Disk su içeriğini kaybeder, çökmeye başlar ve omurlar arasındaki disk mesafesi daralır. Yüklenme sonrası basınç artışı faset eklemleri rahatsız edip inflamasyona yol açar ve faset eklemler genişlemeye başlar. Genişleyen fasetler yanından geçip kola giden sinir kökünü sıkıştırır.

EVDE DOĞAL YÖNTEMLER!

Zeytin, nane, lavanta, fesleğen yağlarından hazırlanan karışım boyna masaj yaparak sürülmelidir. Ardından masaj yapılan bölgeye, ütü ile ısıtılan temiz bir havlu koyulmalıdır.

Uzakdoğu'da sıklıkla kullanılan akupunktur da boyun ağrısına iyi gelen doğal yöntemlerden biridir. Vücudun belli sinir noktalarına batırılan akupunktur iğnelerinin kan ve lenf dolaşımını iyileştirme özelliği vardır.

Boyun bölgesinde ağrıyan noktayı tespit ettikten sonra buz şoku uygulanması bir diğer etkili yöntemdir. Buz küplerinin, temiz bir havluya sarılarak ağrıyan bölgede 5 dakika bekletilmesi yeterli olacaktır.

Halk TV Sahibi Cafer Mahiroğlu Kimdir, Kaç yaşında, Nereli? Serveti! TFF'nin başına Mesut Özil mi geçiyor? Boğaz'da denize düşüp kaybolan 2 gencin kimlikleri belli oldu!
Sonraki Haber