BTP'li Hüseyin Baş'ın özlediği eski Türkiye!

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın "Sensiz Türkiye'yi özledik" notuyla paylaştığı video ardından akıllara eski Türkiye manzaraları geldi. BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın paylaşımın ardından bitmek bilmeyen tüp ve su kuyrukları, CHP zihniyeti ile yönetilen şehirde çöp dağları, SSK hastanelerinde sabahın erken saatlerinde başlayan kuyruklar ve hastaneden bebeklerini alamayan aileler akıllara geldi.

Eski Türkiye özlemiyle yanıp tutuşan BTP'li Hüseyin Baş, çöp dağlarını, su ve tüp kuyruklarını, hastanede rehin kalan vatandaşları çabuk unuttu. "Sensiz Türkiye'yi özledik" mesajıyla paylaşım yapan 6'lı masanın dışlanan ismi BTP'li Baş, yapılan dev proje ve hizmetleri görmezden geldi. 2002 yılıyla beraber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Türkiye’nin çehresi değişirken vatandaşlar aldıkları hizmetlerin karşılığını istikrar diyerek gösterdi. Beş yıldızlı otel konforunda yapılan şehir hastaneleri vatandaşın hizmetine sunulurken yapılan mega projeler sadece Türkiye’de değil tüm dünyada büyük ilgi gördü.

MEGA PROJELER SAYMAKLA BİTMİYOR

Marmaray ve Avrasya Tüneli, Büyük İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi, 1915 Çanakkale ve Beğendik Köprüsü. Liste uzadıkça uzuyor. Türkiye'nin dev projelerinin maliyeti 138 milyar dolardan fazla. Bu 130 ülkenin milli gelirini geçen bir rakam...

MARMARAY

Açılmadan önce muhalefetin engellemeye çalıştığı Marmaray şu anda Asya ile Avrupa arasındaki en önemli hatlardan biri haline geldi. Türkiye'nin 153 yıllık rüyası Marmaray 2013 yılında tamamlandı. Avrupa-Asya arasında yolculuk 4 dakikaya indi.

AVRASYA TÜNELİ

Muhalefetin istediği projelerden bir tanesi de Avrasya Tüneli projesiydi. Şu anda İstanbul için hayati önem taşıyan projelerden biri haline geldi. Projenin 5,4 kilometrelik bölümü, deniz tabanı altına özel bir teknolojiyle inşa edilen iki katlı tünelden ve diğer metotlarla inşa edilen bağlantı tünellerinden oluştu. Boğaz'ın iki yakasını hem yerin hem de denizi altından birleştirdi. Toplam 14,6 kilometrelik bir güzergâhı kapsayan tünel bir ilkti. İstanbul'un Asya ve Avrupa yakalar ilk kez karayolu tüneliyle birleşmiş oldu.. Sadece ilk yılında ekonomiye 1,2 milyar lira katkı sağladı.

BÜYÜK İSTANBUL HAVALİMANI

Ve tabii ki muhalefetin istemediği projelerden bir tanesi de Büyük İstanbul Havalimanı’ydı. Her sene yılın en iyi havalimanı ödülüne laik görülen Büyük İstanbul Havalimanı 76.5 milyon metrekare alanda hizmete girdi. İstanbul Havalimanı günde 1210 uçuşla Avrupa'daki en yoğun havalimanı olurken milli gelire 23,75 milyar avro, üretime 51,3 milyar avro, ihracata 4,2 milyar avro, vergiye 1,23 milyar avro katkıda bulundu.

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ

Ve çok tartışılan yatırımlardan biri daha Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Çevre tartışmalarının odağındaydı. Gerilim yükseldi. Yapılabilir mi yapılamaz mı tartışmaların arasında başladı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, yaklaşık 3 yılda hizmete girdi. 3 milyar dolara mal olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile İstanbul'un şehir içi araç yükünde yaklaşık yüzde 12 azalma görüldü.

Emekliler en çok hangi şehirlerde yaşıyor?Listede sürpriz şehirler var Euro Bölgesi'nde kasım ayında şirket faaliyetleri geriledi 22 Kasım Gelinim Mutfakta puan durumu! Kim elendi kim birinci oldu?
Sonraki Haber