Bu işaretler varsa dikkat! Kalbinizin güçsüz olduğunu gösteriyor...

YÜRÜME ZORLUĞU VE NEFES DARLIĞI

Bacaklardaki şişliğe ek olarak, yürüme sırasında nefes darlığı da yaşamak, kalp sağlığınızla ilgili ciddi bir sorun olduğunu gösterebilir. Kalp yetersizliği, kalp kasının zayıflaması nedeniyle vücudun tüm bölgelerine yeterli kan pompalayamaması durumudur. Bu durum, akciğerlerde sıvı birikimine ve nefes almada güçlüğe neden olabilir.

UYKUDA NEFESSİZ KALMAK

Yatar pozisyondayken nefes darlığı yaşamak, yani ortopne, kalp yetmezliğinin tipik bir belirtisidir. Kalp, yatar pozisyonda vücudun alt bölgelerindeki kanı tekrar yukarı pompalayabilmek için daha fazla çaba harcar. Zayıflamış bir kalp bu görevi yerine getiremezse, akciğerlerde sıvı birikmesi ve nefes darlığı ortaya çıkar.

BU BELİRTİLER VARSA...

Bacaklarda şişme, yürüme zorluğu ve uyku sırasında nefes darlığı gibi belirtiler, kalp sağlığınızla ilgili ciddi sorunların habercisi olabilir. Bu belirtileri yaşıyorsanız, mutlaka bir kardiyoloğa başvurmanız önemlidir. Erken teşhis ve tedavi, kalp yetmezliği gibi ciddi hastalıkların ilerlemesini durdurabilir ve yaşam kalitenizi artırabilir.

Türkiye'nin taraftar haritası belli oldu: İşte il il şaşırtan o tablo! Real Madrid Barcelona şifresiz canlı izle linki! Canlı yayın anlatımı Türkiye'nin konuştuğu baba ile ilgili acı haber geldi! Arnavutköy'de satırla defalarca otomobile vurdu! İşte o anlar... Tedbirinizi alın! Kuvvetli yağış, kar ve karla karışık yağmur geliyor Kerem Aktürkoğlu sonrası G.Saray'ın elinden bir yıldız daha kaçıyor