Bu simülasyon nükleer bir patlama yaşamanın korkutuculuğunu gözler önüne seriyor
Nükleer bir patlama yaşamanın nasıl bir şey olduğunu gösteren korkunç bir video yayınlandı. Videoda VR (Sanal Gerçeklik) yardımı ile patlamanın yakınında olmanın nasıl bir şey olduğu gösteriliyor.
20. yüzyılın başında nükleer silahların ortaya çıkışından bu yana muhtemelen tüm insanlar bu silahların bir savaşta kullanılmasından korkuyor. Bu korkular, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sırasında tırmandı ve Vladimir Putin'in ABD'nin müdahale etmesi halinde nükleer silah kullanmakla tehdit etmesiyle gerilimin yükselmesine neden oldu.
İşlerin bu noktaya gelmemesini ummaktan başka çaremiz olmasa da, bir yayın şirketi bir nükleer patlamayı ilk elden deneyimlemenin nasıl görüneceğine dair bir simülasyon hazırladı.
Finlandiya Yayın Şirketi olarak tercüme edilen Yleisradio Oy, klibi VR teknolojisini kullanarak yarattı ve izleyicileri Pasifik Okyanusu'nun kalbindeki bir resif olan Enewetak Atolü'ne götürdü. Simülasyon, bir termonükleer cihazın ilk tam ölçekli testine verilen kod adı olan Ivy Mike'a dayanmaktadır.
Video bir adada başlıyor ve büyüleyici manzaranın bir anda korkunç bir hale dönüşmesine şahit oluyoruz.
Bomba patladığında, tüm ekran parlak, beyaz ışıkla doluyor ve bu ışık gerçek hayatta flaş körlüğü denen olayda geçici olarak görme yetisini kaybetmesine neden olacak kadar güçlüdür. Devasa bir bomba, ateş topunun ısısı hava basıncında bir değişiklik oluşturmadan önce çevredeki her şeyin alev almasına neden olarak her şeyi toza çeviren ölümcül bir şok dalgası yaratıyor.
Eğer bu olay bir şehirde olsaydı tüm binalar hava basıncındaki değişiklik ile yıkılırdı. Ağaçlar, insanlar ve diğer nesneler de bu şekilde yok olurdu. Simülasyon devam ederken, gerçekte insanlık için felaket anlamına gelecek olan ünlü mantar bulutunun oluşmaya başladığını görüyoruz.
Ve olay sonrasında yıllarca serpinti kirliliği devam edecektir.