Bülent Cihantimur'dan oğlu Timur Cihantimur'un serbest kalması için 2 milyon dolarlık kefalet!

BİR KEZ DAHA HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Cihantimur, Türkiye'nin iade talebine ilişkin davanın görüldüğü Boston'daki John Joseph Moakley Adliyesi'ne getirildi. Duruşmada Timur Cihantimur'un avukatları, müvekkillerinin kalmış olduğu çocuk rehabilitasyon merkezinde şartların kötü olduğunu belirterek, serbest bırakılması talebinde bulundu.

ÜÇ GÜN İZOLE TUTULDU

Avukatlar, Timur Cihantimur ilk tutuklandığında gözetim evinde üç gün izole biçimde yalnız başına tutulduğu ve sanki intihar girişiminde bulunacakmış gibi elbiselerinin de bir kısmının çıkarılarak bu sürede gözetim altında kaldığını söylediler.

Avukatlar, bu tarz tek başına izole şekilde tutmanın çocuk gözetim evlerinde ancak bir ceza uygulaması olarak yapıldığını oysa Timur Cihantimur'a daha girdiği ilk günden böyle bir ceza verilmesini gerektirecek bir durum olmadığını dolayısıyla yapılan uygulamanın Cihantimur'un kişisel haklarının ihlali anlamına geldiğini savundular.

Avukatlarının, Cihantimur'un kefaletle serbest bırakılıp tutuksuz yargılanması talebine savcılık, kaçma riskinin oldukça yüksek olduğu gerekçesiyle karşı çıktı. Hakim, kararını elindeki bilgileri inceledikten sonra açıklayacağını söyledi.

Boynunda kanama, çürüme ve sıvılaşma... ABD medyası yazdı! Lübnan'daki telsizler nasıl patlatıldı? O bölgelerde kuvvetli yağış için tedbirinizi alın! İşte o iller... Çağrı cihazları nasıl patlatılıyor? Üç olası senaryo... Yüzünde meymenet bile kalmamış Aniden oluşabilir... Risk haritası güncelleniyor!