Çanakkale, İzmir, Uşak, Muğla! Çanakkale'deki yangın kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale’deki yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Öğle saatlerinde İzmir'de sitelere yaklaşan yangında kontrol altına altına alınmıştı. İşte yangınlarda son durum....

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale’deki yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Çanakkale'nin Gelibolu Yarımadası'nda, Eceabat ilçesindeki tarım arazisinde ve ormanlık alanda başlayan yangın şiddetli bir şekilde yayılmıştı.

Eceabat ilçesine bağlı Kumköy yakınındaki Akbaş mevkisindeki ekili arazide çıkar yangına karşı başlatılan müdahale sonuç verdi.

Çanakkale’deki yangının kontrol altına alındığı bildirildi.

Boşaltılan yerleşim yerlerine geri dönülebilinecek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, açıklamasanda tedbir amaçlı olarak tahliye edilen yerleşim yerlerine geri dönülmesinde artık bir sakınca kalmadığını bildirdi.

Yumaklı yangından etkilenen ormanlık alanın 340 hektar olduğunu belirtti.

"Çanakkale Boğazı, gemi trafiğine çift yönlü açıldı"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale Boğazı’nın gemi trafiğine çift yönlü açıldığını söyledi.

MUĞLA'DA ORMAN YANGINI

Muğla'nın Milas ilçesi Dibekdere Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın başladı.

İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait hava ve kara araçları sevk edildi.

Ekiplerin yangını kontrol altına almak için çalışması sürüyor.

Uşak'taki yangına müdahale sürüyor

Uşak'ta Akbulak köyü yakınlarında hububat ekili tarım arazilerinde ve ormanlık alanda dün akşam 18.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Uşak Vali Vekili Önder Can, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu ve Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül, yangın bölgesinde incelemede bulundu.

Can, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde alınan yangın ihbarının ardından ekiplerin hızla bölgeye sevk edildiğini söyledi.

BAZI EVLER TAHLİYE EDİLDİ

Yangının rüzgarın da etkisiyle sık sık yön değiştirerek hızla büyüdüğünü ve ormanlık alana sıçradığını belirten Can, "Uşak merkeze bağlı Köprübaşı, Kıran ve Akbulak köyü ekili araziler ve hasat yapılan bölge civarında yangın ihbarı alınmış, aşırı sıcaklık ve sık sık yön değiştiren rüzgar nedeniyle bu yangın ormanlık alanlara da sıçradı. Çevre mahalle ve köyleri tehdit edecek şekilde bir dönem büyüdü" dedi.

Yangın bölgesine yakın köylerdeki bazı evlerin tedbir amaçlı tahliye edildiğini dile getiren Can, şunları kaydetti:

"AFAD ve jandarma ekiplerimiz tarafından Köprübaşı köyüne bağlı Hacışerifler Mahallesi'nde 6 hane, Velibeyler Mahallesi'nde 10 hane, Karaköse köyü Çamurak Mahallesi'nde 10 hane tedbir amaçlı boşaltıldı. Bu evlerde herhangi bir zarar şu an itibarıyla bulunmamaktadır. Gündüz saatlerinde hava şartları uygun olduğunda bir helikopterle havadan müdahale edilmiş, havanın kararmasıyla beraber şu an itibarıyla 495 personel, 107 araç ve iş makinesiyle yangına müdahale edilmektedir. Rüzgarın da şu an hızının azalmasıyla birlikte inşallah sabah saatlerine kadar kontrol altına almayı umuyoruz."

İZMİR'DE ÇIKAN ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir'in Dikili ilçesinde otluk alanda çıkan ve zeytinlik alana sıçrayan yangın kontrol altına alındı.

İzmir'in Dikili ilçesi Çandarlı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Denizköy Mahallesi yakınlarına ulaşan yangın, rüzgarın da etkisiyle zeytinlik alana sıçradı.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 20 arazöz, 1 su ikmal aracı ve 1 dozer ile çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Yangın, çevredeki sitelere yaklaştı. Site sakinleri tedbir amacıyla evlerinden çıktı.

İlk belirlemelere göre, yangın nedeniyle bir balık çiftliği ve bir ev zarar gördü.

Dikili Kaymakamı Ali Edip Budan, yangının bir sitenin alt kısmında bulunan otluk alanda çıktığını ve zeytinlik alana sıçradığını söyledi.

 YANGIN RÜZGARIN ETKİSİYLE BÜYÜYOR

Yangının rüzgarın etkisiyle genişlediğini belirten Budan, "Denizden de esen çok şiddetli bir rüzgar var. Çandarlı ve Denizköy Mahallesi yakınlarında şu an yangın sürüyor. Alan geniş ve yayılıyor. Ekiplerimiz yangını kontrol altına almaya çalışıyor" dedi.

Havanın aydınlanmasıyla birlikte 2 uçak ve 2 helikopterle yangın söndürme çalışmalarına destek verilmeye başlandı.

 
Yer bilimci Naci Görür, Adana depremi sonrası üstüne basa basa uyardı! MasterChef Türkiye fragmanı yayınlandı! Haftanın kaptanı kim oldu? 28 Ekim 2024 akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de
Sonraki Haber